U trendu

Zvezda pobedila Radnik i postavila klupski rekord

Fudbaleri Crvene zvezde postavili su novi klupski rekord pošto su danas protiv Radnika zabeležili 18. uzastopnu prvenstvenu pobedu.

Zvezda je pred oko 24.000 gledalaca na stadionu Rajko Mitić pobedila sa 5:0, a strelci su bili Ugo Vijeira u 25, 34. i 80. minutu,  Aleksandar Katai u 57. i Slavoljub Srnić u 88.

Zvezda posle 21 utakmice ubedljivo vodi na čelu Super lige sa 59 bodova, čak 22 više od drugoplasiranog Borca, dok je Radnik 10. sa 24 boda. 

Domaća ekipa dominirala je tokom cele utakmice, a posebno u drugom poluvremenu, u kojem je i pored tri postignuta gola imala još nekoliko dobrih prilika da ostvari ubedljiviju pobedu. 

Crveno-beli su poveli posle prodora Marka Grujića nakon čijeg centaršuta je Mičel Donald loše zahvatio loptu, ali je ona došla do Vijeire koji je lako savladao Miroslava Grujičića, dok je Portugalski napadač kod drugog gola iskorstio veliku grešku fudbalera Radnika Milana Ćuluma.

Katai se posle dve utakmice pauze zbog povrede vratio na teren i odmah bio strelac, kada je u 57. minutu savladao Grujičića posle odličnog prodora i dodavanja Srdjana Plavšića.

Srpski reprezentativac Katai je u 80. minutu, posle prodora po desnoj strani, proigrao Vijeiru, koji je udarcem sa ivice šesnaesterca povisio na 4:0, da bi u 88. nakon dubinske lopte Plavšića krilni fudbaler Zvezde, Slavoljub Srnić, postavio konačan rezultat.

Prvi deo sezone završiće se u sredu, kada će Zvezda gostovati Javoru u Ivanjici, dok će Radnik dočekati Radnički iz Niša.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.