U trendu

Stiže nam najjeftiniji avio prevoznik na svetu

Najveća svetska lou-kost aviokompanija “Rajaner” počeće u novembru da leti i za Srbiju, najavila je danas ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Mihajlović je rekla da će danas u Nišu biti potpisan ugovor između Aerodroma Konstantin Veliki i “Rajanera” koji će, za početak, dva ili tri puta nedeljno imati letove iz Berlina za Niš.

“Ovo je jako dobra vest za sve građane koji će sada imati mogućnost da povoljno lete do nemačke prestonice, ali je ovo i jako dobra vest za Niš i za jug Srbije koji će imati koristi od putnika koje će im dovoziti “Rajaner“, rekla je Mihajlović.

Ona je dodala da se pretodne dve godine intenzivno radilo na osposobljavanju Aerodorma u Nišu te da je Vlada Srbije opremila ovaj aerodrome neophodnom opremom i za letove u zimskim i uopšte teškim vremenskim uslovima.

Mihajlović je poručila i da je sve spremno za direktne letove do Amerike te da se prvi let Beograd-Njujork očekuje 23. juna.

“Jedina smo država u regionu koja ima direktan let do Amerike. To je velika stvar za Srbiju. Svi iz regiona će se slivati na naš aerodrom Nikola Tesla u koji se ulaže 20 miliona evra u proširenje kapaciteta. Izabrali smo privatizacionog savetnika koji će nam oomoći da podignemo aerodrome na viši nivo”, rekla je Mihajlović i dodala da Nikola Tesla već ima pet miliona putnika što je najveći trend rasta u regionu.

(Tanjug)

 

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.