U trendu

Dečak umro zbog preloma ruke – rođaci demolirali ordinaciju

Rođaci i prijatelji Radenka Nikodinovića (8), koji je preminuo posle preloma ruke, razlupali su Odeljenje hirurgije u Opštoj bolnici u Loznici, prenose mediji u Srbiji.

Dan nakon što je javnost upoznata sa slučajem i sumnjama roditelja u ispravnost postupanja u Opštoj bolnici u Loznici u kojoj je dečak lečen – najavljeno je sprovođenje nadzora.

U Opštoj bolnici u Loznici u toku je unutrašnji nadzor povodom ovog slučaja, a iz te zdravstvene ustanove najavljuju da će biti sproveden i spoljašnji nadzor, prenosi “Blic”.

“Tragedija je neopisiva i neizmeriva. Dete je pregledano i zbrinuto u Opštoj bolnici, a zbog komplikacija upućeno u Institut za majku i dete u Beograd. Danas je organizovan unutrašnji nadzor a očekujemo i spoljašnji. O rezultatima javnost će biti blagovremeno i adekvatno obaveštena”, navodi se u saopštenju koje je potpisala v. d. direktora dr Mira Vučetić.

Tragedija se dogodila šest dana nakon što je dečak polomio ruku. Njega su roditelji istog dana prevezli do lozničke bolnice gde mu je na odeljenju ortopedije ukazana pomoć i stavljen gips.

Prema tvrdnjama roditelja, dečak nije zadržan u bolnici iako je na ruci bio otvoren prelom, a komplikacije i temperatura javile se se kod kuće već iste večeri.

Dan kasnije, kada je bilo očigledno da se dečak ne oseća dobro i da je ruka modra, zadržan je na odeljenju, a iste večeri upućen u Institut za majku i dete u Beogradu.

Borba lekara da Radenku spasu najpre ruku, a potom i život, nije dala željene rezultate i dečak je zbog infekcije preminuo u subotu 8. oktobra.

Obdukcioni nalazi trebalo bi da potvrde i razjasne sve detalje i uzroke tragičnog kraja deteta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.