U trendu

Incko: Vučić će u Srebrenici potvrditi opredeljenje Srbije za suživot

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Incko ocenio je da je odluka premijera Srbije Aleksandra Vučića da 11. jula dodje u Srebrenicu neka vrsta potvrde opredeljenja Srbije da idem putem dalje saradnje, jačanja medjusobnih veza, ali i suživota.

„Nakon posete (radašnjeg predsednika Srbije Borisa) Tadića Srebrenici, koja je zaista bila prekretnica i kojom su postavljeni temelji procesa pomirenja, u regionu, poseta premijera Vučića za mene je neka vrsta potvrde opredeljenja Srbije da ide putem dalje saradnje, jačanja međusobnih veza, ali i suživota ne samo između Bošnjaka i Srba nego svih drugih ljudi u regionu“, rekao je Incko u intervjuu za Politiku.

Incko koji je, kako list dodaje, do poslednjeg trenutka verovao da će britanska rezolucija o Srebrenici biti usvojena na sednici SB U izrazio je zadovljstvo Vučićevom odlukom.

„Drago mi je da je premijer Vučić odlučio da dođe u Srebrenicu i oda počast žrtvama, pa da, kako je sam rekao, pozitivnim izjavama udje u istoriju“, rekao je Incko i dodao „ne sumnjam da će Vučić tog dana uputiti adekvatnu poruku“.

Incko je naveo i da misli da je Tadić dolaskom u Srebrenicu 2010. godine probio led i da je sada svakom srpskom političaru lakše da dodje na to mesto, mada to, kako je dodao, nikada nije lako.

Incko je podsetio da su o „ljudskoj i hrarboj poseti predsednika Tadića Srebrenici, 2010. godine javljali su svi svetski mediji“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.