U trendu

Sud BiH odbacio žalbu Durakovića

Apelaciono odeljenje Suda Bosne i Hercegovine odbacilo je žalbu nezavisnog kandidata za načelnika opštine Srebrenica Chamila Durakovića za poništenje izbora u Srebrenici i ponovno prebrojavanje glasova, čime je odluka Centralne izborne komisije (CIK) BiH postala pravosnažna.

Očekuje se da se Apelaciono odeljenje Suda BiH, kako su rekli u CIK-u, u narednim danima oglasi i o prigovoru koalicije SDA-SBB po istoj stvari nakon čega će se u potpunosti razrešiti situacija oko izbora za načelnika opštine Srebrenica i Skupštine opštine Srebrenica, preneo je sajt N1.

Žalbe na utvrđene rezultate lokalnih izbora u Srebrenici podnesene su s ciljem osporavanja rezultata izbora nakon utvrđivanja nepravilnosti na sam dan izbora s obzirom na to da se, kako se tvrdi, brojnim građanima dozvolilo da glasaju sa neregularnim dokumentima, kao i da je policija upala u Opštinu Srebrenica nakon čega izborni materijal nije bio pod nadzorom Opštinske izborne komisije.

Na lokalnim izborima koji su u BiH održani 2. oktobra u Srebrenici je nakon više godina pobedio kandidat srpskih stranaka Mladen Grujicć, što Duraković ne želi da prizna.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar