U trendu

Turska nema nameru da izgubi Azaz u Siriji?!

Turski premijer Ahmet Davutoglu ponovo je izjavio da Turska neće dozvoliti da izgubi grad Azaz, na severu Sirije, nedaleko od granice sa Turskom.

„Nećemo dozvoliti da padne Azaz, to treba jasno da se zna“, rekao je Davutoglu novinarima na putu za Ukrajinu, gde će boraviti u radnoj poseti.

Turski premijer je dodao da pripadnicima vojnog ogranka kurdske Partije demokratskog jedinstva, Jedinica narodne zaštite, neće biti dozvoljeno da napreduju zapadno od Eufrata i istočno od kantona Afrin.

On je apelovao na kurdske borce u Siriji da se povuku sa aerodroma u Minigu, nad kojim su preuzeli kontrolu prošle nedelje.

„Moraju da se povuku ili ćemo učiniti da aerodrom postane neupotrebljiv“, rekao je šef turske vlade, prenela je televizija NTV.

Sirijske kurdske snage uz pomoć arapskih savezničkih grupa zauzele aerodrom u Minigu koji se nalazi izmedju dva puta koji vode do Alepa i Azaza na severu Sirije, gde Turska nastavlja da bombarduje položaje Kurda.

Ministar odbrane Turske Ismet Jilmaz odbacio je danas optužbe Damaska da turska vojska šalje vojnike na sirijsku teritoriju i ponovio da njegova zemlja nema nameru to da učini.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.