najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Šetnja sa dinosaurusima

Žanr: animirani, porodični, 3D
Trajanje: 87 min.

Glavne uloge (glasovi): Viktor Savić, Marko Živić, Tamara Dragičević. Pavle Jerinić, Anđela Alavirević, Miloš Šarić
Glavne uloge: Čarli Rou (Charlie Rowe), Karl Urban (Karl Urban), A Rajs (Angourie Rice)
Scenario: Džon Koli (John Collee)
Režija: Beri Kuk (Barry Cook), Neil Nightingale

SINOPSIS
Radnja filma "Šetnja sa dinosaurusima 3D" smeštena je u period od pre 70 miliona godina na dalekom severu Aljaske. Svake godine, duge, tamne zime, tromesečni periodi stalnog mraka i snažnih snežnih oluja teraju hiljade dinosauruse na veliku migraciju – put ka jugu. Na ovaj put publika kreće sa čudnim, ali simpatičnim dinosaurusom Pačijem (Viktor Savić).
Od trenutka rođenja Pači ja morao da se bori protiv rivalski nastrojene braća i sestara, divljeg i nepredvidljivog sveta, kao i zastrašujućih grabljivaca. Nakon što jedan od njegove braće strada, Pači sa prijateljima kreće na putovanje na jug kako bi pronašao svoju porodicu. Na putovanju ga očekuje mnogo avantura, u kojima mu društvo prave pakirinosaurus Pegica (Tamara Dragičević), njegova simpatija, i praistorijska ptica Aleksornis po imenu Aleks (Marko Živić), ali ga proganja strašni gorgosaurus Gorgon.
Ova mala ekipa prolazi kroz brojne avanture. Neke su zabavne, a od nekih se diže kosa na glavi. Pači će pronaći svoju porodicu, ali to nije kraj njegovih avantura. Odrastajući u zrelog mužjaka, on će morati da se bori za svoje mesto u zajednici dok ne postane vođa krda. Pačijev put pokazuje da je biti prilagodljiv i snalažljiv nekada mnogo važnije nego biti najveći i najsnažniji.
O FILMU
Priča o prijateljstvu, ljubavi i odrastanju. Prvi put u filmskoj istoriji bioskopska publika će imati priliku da vidi kako je zapravo izgledalo kada su dinosaurusi živeli, zahvaljujući ovom filmu. Prema rečima reditelja sinhronizacije, Dragana Vujića, dinosaurusi jesu glavna tema filma, ali je priča iz filma univerzalna. "To je i ljubavna priča, ali sa mnogo avanture; priča o rivalstvu i borbi za opstanak, ali i priča o prijateljstvu. I sve se to dešava u svetu od pre 70 miliona godina, o kome znamo malo", kaže Vujke.
"Šetnja sa dinosaurusima 3D" zasnovana je na istoimenoj popularnoj TV seriji koja je 1999. godine prikazivana na britanskoj televiziji BBC. Producent je kuća BBC Earth, zastupnik kompanije BBC Natural History Unit, najvećeg svetskog producenta dokumentaraca o prirodi.
Oficijelni sajt:

Najnovije iz rubrike

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.