La Palja: Filmski radnici iz Srbije mogu da rade u svetu

Uoči večerašnje premijere na Festu, poznati australijski glumac Entoni la Palja, specijalni gost 44. Festa, predstavio je novi film u kojem igra glavnu ulogu – “Novajlija”.

Film reditelja i scenariste Kaja Berija, koji je van konkurencije na ovogodišnjem Međunarodnom filmskom festivalu, sniman je u Beogradu 2014. godine.

“Prvi put sam bio u Srbiji kada sam snimao film, ali nisam ranije bio u ovom delu Evrope,” rekao je La Palja, poznat po ulozi u seriji “Bez traga”.

“Želeo bih da pohvalim filmsku ekipu iz Srbije koja može da radi bilo gde u svetu”, izjavio je poznati glumac na konferenciji za novinare.

Glumac Dragan Mićanović, koji se već oprobao u nekoliko stranih produkcija, takođe glumi u “Novajliji” i rekao je da je zadovoljan ulogom, scenarijom i da je rad na filmu bio izuzetno uzbudljiv.

“Značajno je da je La Palja uporedio naše filmske radnike sa onima u svetu. Nadam se da će ovaj film i produkcija ovog filma doprineti da strane produkcije dolaze kod nas i zapošljavaju naše radnike”, kazao je Mićanović.

Berijev “Novajlija” je špijunski triler, a reditelj kaže da će uprkos skromnom budžetu, gledaocima film biti uzbudljiv.

Osim Mićanovića, uz La Palju u filmu igraju Džejms Flojd i Naomi Merlant.

(Tanjug)

Ostavite komentar