U trendu

Dečja biblioteka na novoj lokaciji

BEOGRAD – Dečje odeljenje Biblioteke grada Beograda „Čika Jova Zmaj“, koje se nekada nalazilo u Hilandarskoj ulici, počelo je ponovo sa radom na novoj lokaciji u ulici Zmaj Jovina 1.

U ovoj biblioteci korisnicima su na raspolaganju bogat knjižni fond za decu i mlade, računari sa besplatnim internetom, kao i kulturno-edukativni programi, po kojima je prepoznatljiva, a radno vreme biblioteke je od 8 do 20 časova radnim danom i subotom od 8 do 14 časova.

S obzirom na to da Dečje odeljenje duže nije radilo, Biblioteka grada Beograda je odlučila da svojim najmlađim korisnicima izađe u susret i značajno snizi cenu članarine.

Tako će u ovom Dečjem odeljenju, ali i u svim ostalim bibliotekama u okviru mreže Biblioteke grada članarina za decu (od 2. do 8. razreda osnovne škole) i učenike srednje škole (od 14 do 18 godina starosti) biti 200 dinara.

Ovaj popust od čak 75 posto važiće od 1. decembra do 31. januara.

Pored Dečjeg odeljenja „Čika Jova Zmaj“ u mreži gradske biblioteke nalaze se i ogranci za decu „Dragan Lukić“ (Studentski trg 19), „Rastko“ (Viška 3), Biblioteka „Ilija Garašanin“ (Bulevar oslobođenja 23), Biblioteka „Vuk Karadžić“ (Pariske komune 13/I), Biblioteka „Sveti Sava“ (Petra Zrinjskog 8) i Biblioteka „Despot Stefan Lazarević“ (Kralja Petra Prvog 175).

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.