U trendu

Dejan Dabić novi umetnički direktor Martovskog festivala

BEOGRAD – Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma, 67. po redu, biće održan od 25. do 29. marta u Domu omladine Beograda.

Za novog umetničkog direktora festivala, krajem novembra 2019. godine, Skupština grada Beograda izabrala je Dejana Dabića, filmskog kritičara, dugogodišnjeg urednika filmskog programa Niškog kulturnog centra i selektora Festivala glumačkih ostvarenja u Nišu.

Jedan od najstarijih filmskih festivala u Evropi i svetu, i ove godine trajaće pet dana, a publici će predstaviti bogat filmski program u nekoliko nacionalnih takmičarskih kategorija: dokumentarni film do i preko 50 minuta, eksperimentalni film i video art, animirani film i kratki igrani film – kategorija za koju postoji i međunarodna selekcija.

Planirane su brojne specijalne projekcije, stručni programi i tribine za profesionalce i studente, susreti i razgovori s gostima festivala, master-klasovi i drugi prateći programi.

Do 20. februara u toku je konkurs za prijavu filmova za takmičarsku selekciju, a prijavljivanje se vrši isključivo preko sajta.

Organizator festivala je Dom omladine Beograda, a pokrovitelji Grad Beograd, Ministarstvo kulture i informisanja Srbije i Filmski centar Srbije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.