U trendu

Glumici Bereš nagrada Udruženja mađarskih pozorišnih kritika

NOVI SAD – Glumica Marta Bereš dobila je nagradu Udruženja mađarskih pozorišnih kritičara za najbolju žensku ulogu u predstavi „Ana Karenjina“, saopštilo je danas Novosadsko pozorište/Újvidéki Színház.

Kako je navedeno, u konkurenciju za nagradu ulaze, pored pozorišta iz Mađarske, i kuće iz drugih zemalja koje igraju na mađarskom jeziku, a Bereš je nagrađena za ulogu Karenjine u predstavi Novosadskog pozorišta/Újvidéki Színház, koju je reditelj Dejan Projkovski radio po motivima romana Lava Nikolajeviča Tolstoja.

Bereš je priznanje za ulogu u „Ani Karenjini“ dobila i na 32. Festivalu mađarskih pozorišta u Kišvardi, a predstava je nagrađivana i na Festivalu Novi tvrđava teatar u Čortanovcima 2020. godine, kao i na ovogodišnjem Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine, gde je osvojila čak sedam nagrada, kaže se u saopštenju.

Iz Novosadskog pozorišta je najavljeno da će se „Ana Karenjina“, koja je premijerno izvedena u oktobru 2019. godine, na redovnom repertoaru naći i u idućoj sezoni, a uvrštena je i u takmičarski program festivala u Šapcu i Vranju.

„Novosadsko pozorište je nagradu Udruženja mađarskih kritičara prethodno dobilo u sezoni 2018/2019, kada je ‘Grobnica za Borisa Davidoviča’ proglašena za najbolju predstavu u celini na svemađarskom govornom području“, kaže se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.