U trendu

Hartefaktova „Balava“ 30. oktobra na sceni JDP-a

BEOGRAD – Hartefaktov oktobarski repertoar zatvoriće predstava „Balava“, mlade autorke Dunje Matić, u režiji Andreja Nosova, koja će, 30. oktobra od 20:30 časova biti izvedena na sceni Studija JDP, najavili su iz Hartefakta.

Komad je nastao u koprodukciji Hartefakta i Beo-arta, a posle n uspešnih izvođenja širom Srbije, „Balava“ će se naći na redovnom repartoaru JDP-a, čime će beogradska publika, konačno moći da vidi ovu predstavu.

Radnja drame smešta Balavu koju tumači Isidora Simijonović, mamu koju će na sceni oživeti Mirijana Karanović, tetku koja igra Jasna Đuričić i malu u izvedbi Jovane Belović u svet koji definišu neuspšni i neuspeli odnosi, odsutnost i čekanje koje junakinje ovog komada tera da uspostavljaju odnose koji razotkrivaju njihove želje, težnje, traume i neuspehe.

Autorka komada nizom sučeljavanja stvara napetu dramsku situaciju u cilju skretanja pažnje na različite probleme sa kojima se srećemo, kao što je pitanje odlaska i nemogućnosti da se ode, ali i da se vrati u istu situaciju, što svaka od junakinja u jednom trenuktu poželi.

„Balava“ istražuje komplikovane porodične odnose, ne plašeći se da pita šta je to porodica ovde i danas.

U radu na predstavi učestvovali su i Draško Adžić, koji je komponovao muziku za prestavu, u kojoj učestvuje i kao izvođač, dok je kostim i scenografiju dizajnirala Selena Orb.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.