U trendu

Master klas rok gitare od sutra u Art Depo studiju Beograda

BEOGRAD – Umetnički kolektiv “Art Depo Studio” iz Beograda od sutra će pokrenuti novu seriju muzičkih master klas radionica, vezanih za rok gitaru, sa eminetnim majstorima ovog instrumenta, saopštio je ovaj studio.

Na adresi Sredačka 2, Art Depo osnivača Nikole Čuturila Čuture, u svom bogatom programu ima zanimljiv dijapazon kreativnih sadržaja – Radionica gitare, bas gitare, pevanja, džez pevanja, glume, Crtanje i slikanje za mlade i odrasle, kao i Radionica savremene umetnosti.

Aktivnosti svake sekcije se održavaju dva puta ili jednom u toku nedelje po grupama, ili individualno, a grupe se formiraju u odnosu na uzrast i veštinu polaznika.

Peto izdanje master klasa pod sloganom “Ponesi gitaru i masku” sa gostujućim predavačima posebno je namenjeno za stručno usavršavanje profesionalaca i onih koji će to uskoro postati.

Radionice gitare počinju sutra s predavanjem čuvenog Radomira Mihailovića Točka – „Kreativno vežbanje gitare“, da bi onda jedan od lidera Partibrejkersa – Nebojša Antonijević Anton, preuzeo kormilo sledećeg dana, dok je gitarista “Nevernih beba” – Saša Ranđelović Ranđa u sredu, 7. oktobra, sa temom “Rif, raf and blues staff“.

Bluz muzičar Dušan Bezuha Duda (“Zona B”) imaće veče „Improvizacija u bluzu“ u četvrtak, Vidoja Božinović Ginger (Riblja čorba) kao mentor po planu je u petak – „Gitara uživo na sceni“, maestro Nikola Vranjković je na predavanju narednog ponedeljka, 12. oktobra – „Setup i oprema u funkciji stila“, i poslednji gitarista pedagog iz ovog ciklusa 13.10. je Josip Boček (Korni grupa, Dinamiti, Lavine), tema – “Sviramo dinamit”.

Muzičar Čuturilo stvorio je jednu oazu studija kao porodicu kreativnih radionica u kojima deca i mladi svih uzrasta mogu da uče i usavršavaju različite umetničke veštine.

Ovde se nalazi muzička soba, kao i soba za aktivnosti glume, fotografije i crtanja.

Ulaz je besplatan za sve, na lokaciji odmah iza starog Depoa, a mesta su već popunjena za ceo master klas iz sedam dana, i naravno limitirana su zbog i dalje aktuelne situacije oko Covida 19.

Ipak, za sve dalje informacije, neophodno je kontaktirati lično Art Depo studio na email office@artdepostudio.com.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.