U trendu

Predstava 'Ruža, uvela' najbolja na Festivalu Joakim Vujić

Predstavi „Ruža, uvela“ u izvodjenju Pozorišta „Bora Stanković“ iz Vranja dodeljena je nagrada za najbolju predstavu u celini, odlučio je žiri 53. Festivala profesionalnih pozorišta Srbije „Joakim Vujić“ koji se ove godine održava u Pirotu.

Odluka žirija u kome su bili reditelj Slavenko Saletović, glumica Angelina Lukić i dramaturg Filip Vujošević o najboljoj predstavi je doneta jednoglasno.

Predstavi „Ruža, uvela“ pripalo je još pet nagrada.

Nagrada za najbolju režiju dodeljuje se Milanu Neškoviću za režiju te predstave.

Žiri dodeljuje i četiri ravnopravne nagrade za najbolja glumačka ostvarenja. Nagrade dobijaju Aleksandar Aleksić za uloge Bepa i Ivanka u predstavi „Ribarske svadje“ Narodnog pozorišta Pirot, Kristina Janjić Stojanović za ulogu Stane, Jelena Filipović za ulogu Cvete i Bojan Jovanović za ulogu Koste u komadu „Ruža uvela“.

Nagrada za najbolju scenografiju dodeljena je Tamari Bušković za upečatljivo i efektno scensko rešenje u predstavi „Kralj Lir“ Narodnog pozorišta Užice.

Nagrada za najbolju kostimografiju dodeljena je Zorani Petrov za kreaciju kostima u predstavi „Ribarske svadje“.

Nagrada za najboljeg mladog glumicu do 25 godina dodeljena je se Maji Jovanović za ulogu Keke u komadu „Ribarske svadje“ Narodnog pozorišta Pirot.

Specijalna nagrada dodeljena je Jeleni Mijović za originalno dramsko delo „Ruža, uvela“, nastalo po motivima dela Bore Stankovića.

Žiri Okruglog stola kritike za najbolju predstavu proglasio je „Play Andrić“ Kraljevačkog pozorišta koja je igrana sinoć.

Nagrade će biti uručene u subotu uveče, a u čast nagradjenih nastupa Narodno pozorište Užice komadom „Nečiste sile“.

Festival je počeo 13. maja i završava se danas. Učestvovala su pozorišta iz Pirota, Prištine sa sedištem u Gračanici, Užica, Kragujevca, Šapca, Vranja i Kraljeva. Selektor je Aleksandar Milosavljević.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.