U trendu

Premijera predstave „Kaligula“ u Narodnom pozorištu

BEOGRAD – Predstava „Kaligula“ u produkciji Narodnog pozorišta u režiji Snežane Trišić premijerno je izvedena na Velikoj sceni nacionalnog teatra.

Čuveni komad francuskog nobelovca Albera Kamija vratio se sinoć na scenu Narodnog pozorišta posle više od 30 godina u momentu kada se u svetu obeležava šest decenija od njegove smrti.

U naslovnoj ulozi našao se nadahnuti Igor Đorđević koji je na ubedljiv način oživeo sve nakazne karakteristike tiranina opijenog svemogućom vlašću.

Đorđević je pokazao glumačku zrelost i širok spektar umetničke kreacije opravdavši poziciju jednog od najznačajnijih glumaca u regionu.

U rediteljskom čitanju Snežane Trišić scenska i kostimografska rešenja nude tehno žurku kao okvir za ludilo vladara… transvestiji kao estetiku poniženja potlačenih ili parlament kao mesto gde se u sekundi menja sudbina kolektiva…

U izuzetno zahtevnoj predstavi koja lako komunicira sa obrisima političkih sistema po celom svetu, uigran glumački ansambl osim Đorđevića predvodili su Sena Ćorović i Bojan Žirović, a na sceni su se uz njih našli Đorđe Marković, Nemanja Stamatović, Dimitrije Ilić, Vladan Gajović, Zoran Đorđević, Bojan Krivokapić i Sanja Marković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.