U trendu

Bežanija, II deo: Hrvati stigli sa Eurobasketa, evo kako su prošli na aerodromu

Sraman poraz od Rusije od 101:78 u osmini finala Eurobasketa u potpunosti je šokirao i iznervirao celokupnu hrvatsku javnost kojoj su igrači obećavali pre početka takmičenja borbu za medalje.

Umesto da ih porodice, prijatelji i navijači dočekaju na zagrebačkom aerodromu sledećeg vikenda recimo, oni su se vratili nekoliko dana ranije.

Pokunjenog izgleda i spuštenih glava, hrvatski košarkaši kao da su gledali da što pre prođu kroz hodnike aerodroma do svojih automobila pa su tako u većini slučajeva eskivirali ono malo novinara koji su došli da ih upitaju kako se osećaju „dan posle“.

Na aerodromu je bio – muk. Ni zaposleni u ovoj zgradi nisu previše obraćali pažnju na igrače.

Dario Šarić, koji je posle meča s Rusijom bio vidno deprimiran i ljut, na spominjanje Srbije „otkačio“ je okupljene novinare u Istanbulu, a ni sada nije bio puno bolji.

Brzo je i bez reči prošao pored „sedme sile“ a jedan od retkih koji je zastao da popriča s novinarima bio je Krunoslav Simon koji je najavio povlačenje iz reprezentacije.

„Osećaj je isti kao i poslednjih nekoliko godina. Pokušali smo, kao što smo pokušavali i na poslednjih pet takmičenja, ali očigledno je da ne ide. Vreme je za velike promene u našoj reprezentaciji. Vreme je da se svi igrači promene“, istakao je on najavivši povlačenje.

Igrači su makar bili složni u oceni da selektor Aca Petrović nimalo nije kriv za debakl već da svu odgovornost snose igrači.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.