U trendu

Bivša teniserka tvrdi: Đoković se vakcinisao odavno

I dalje je neizvestan nastup Novaka Đokovića na Australijan Openu, a sve zbog toga što se najbolji teniser sveta nije vakcinisao, barem prema onome što je javnosti poznato.

Bilo je optužbi da se vakcinisao u tajnosti, međutim Đoković to nikada nije potvrdio. Sada je u red onih koji su komentarisali njegovo mišljenje kada je reč o vakcinaciji stala i nekadašnja teniserka Barbara Šet. Austrijanka je u razgovoru za „Kleine Zeitung“ rekla da „mora da se Đoković vakcinisao odavno“ i to zbog Australijan Opena. Ona je poručila da osvajač devet trofeja u Melburnu ne bi mogao da nastupi ni na Mastersu u Parizu da nije vakcinisan.

Šet, koja je u jednom trenutku svoje karijere bila sedma teniserka sveta, a sada radi kao voditeljka na Eurosportu, poručila je da smatra da Đoković ćuti isključivo što mu smetaju podele.

– Strašno je šta se događa u društvu između vakcinisanih i nevakcinisanih. Ne mogu da verujem da smo spali na to da diskriminišemo ljude prema tome hoće li se vakcinisati li neće. Jako sam razočaran društvom i medijima koji vrše pritisak na sve ljude – rekao je Đoković pre mesec dana.

Inače, premer savezne australijske države Viktorije Danijel Endrus rekao je da njegova vlada nevakcinisanim neće dozvoliti igranje na prvom Gren slemu sezone.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.