U trendu

Denver bolji od šampiona, Jokić od Džejmsa

Košarkaši Denvera pobedili su rano jutros na svom terenu šampiona NBA lige Klivlend sa 126:113, uz sjajnu partiju srpskog reprezentativca Nikole Jokića, čime su povećali prednost nad ekipama sa kojima se bore za plej-of.

Denver je igrao odlično u napadu, tako da su sedmorica domaćih košarkaša imala dvocifren učinak u postignutim poenima, dok je Jokić bio blizu novog „tripl-dabl“ učinka, pošto je meč završio sa 16 poena, 10 skokova i sedam asistencija. Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Geri Heris sa 21 poenom i Vil Barton sa 20.

Nagetsi su zadržali prvu zvezdu NBA Lebrona Džejmsa na samo 18 poena, a košarkaš Klivlenda bio je jedini igrač u oba tima koji je promašio slobodna bacanja.

Nagetsi su najviše poena davali iz reketa, a publika u Pepsi centru posebno je bila oduševljena kad je Jokić postigao poene u ključnom napadu u trećoj četvrtini baš preko Džejmsa, koji ga je konstantno faulirao.

„Nikola neće da ustukne ni pred kim, a mislim da se to videlo kod našeg tima uopšte, bez obzira da li igramo protiv Glden Stejta, Klivlenda, Bostona, koga god. Nećemo da ustuknemo“, rekao je trener Denvera Majkl Meloun posle meča.

Jokić je koš preko Džejmsa postigao na kraju serije 15:3, kojom je njegov tim došao do 16 poena prednosti, 99:83, kada je i prelomljen meč. Meloun je ocenio da je taj trenutak bio prelomni u začetku mlade karijere srpskog internacionalca.

„Lebron će ostati upamćen kao jedan od najboljih igrača koji je ikada igrao ovu igru. To je bila kao borba teškaša, a Nikola ga je terao na povlačenje do kraja. Mislim da je publika bila oduševljena i slavila jer je to bio trenutak koji je izdvojio Nikolu. Siguran sam da će on to pokazivati svojim unicima mnogo godina od sad“, rekao je Meloun.

Jokić, medjutim, nije pridavao nekog velikog značaja tome.

„Samo sam hteo da dam koš. Nisam razmišljao o tome da je to on ili ko god. Samo sam hteo da postignem koš. To je to“, rekao je Jokić.

Najefikasniji u Klivlendu bio je Kajri Irving sa 33 poena. Džejms je posle utakmice mirno priznao da je Denver bio bolji.

„Odigrali su izuzetnu utakmicu. Mislim da fizički nismo bili na nivou da bismo odgovorili na njihove dobre kretnje i protok lopte. Prilično dobro su nas pobedili“, rekao je Džejms.

Denver je pobedio posle dva vezana poraza, tako da sada ima 34 pobede na osmom mestu Zapada, poslednjem koje vodi u plej-of, odnosno dve više od Portlanda, i četiri više od Dalasa i Nju Orleansa.

Čikago se oporavio od poraza od Toronta i kod kuće je pobedio Detroit sa 117:95 u borbi za plej-of na Istoku. Bulsi sada imaju 34 pobede, jednu manje od osmog Majamija, odnosno isti broj kao i Pistonsi.

Za Detroit je zaigrao srpski reprezentativac Boban Marjanović i za osam minuta na terenu iao je učinak od sedam poena i dva skoka. Markus Moris i Tobajas Heris postigli su po 14 poena za Detroit, dok je Andre Dramond utakmicu završio sa osam poena i 17 skokova.

Čikago je do pobede predvodio španski internacionalac crnogorskog porekla Nikola Mirotić sa 28 poena.

Borba za plej-of na Istoku se „zakuvala“ pošto je razlika izmedju pete Atlante i 10. Detroita sada samo četiri pobede.

Milvoki je u gostima pobedio Sakramento sa 116:98 i došao do svoje 36. pobede, jedne manje od Atlante, koja je danas u gostima izgubila od Vašingtona 104:100. Indijana je u gostima izgubila od Bostona 109:100 i sada takodje ima 36 pobeda. Čikago i Detroit imaju po 34 pobede, ali su odigrali utakmicu više.

Rezultati utakmica igranih u noći između srede i četvrtka:

Orlando – Šarlot 102:109
Boston – Indijana 109:100
Čikago – Detroit 117:95
Oklahoma – Filadelfija 122:97
Vašington – Atlanta 104:100
Denver – Klivlend 126:113
Sakramento – Milvoki 98:116
Juta – Njujork 108:101

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.