U trendu

Dinamo protiv Balkanske lige, Hajduk i Rijeka još bez stava

Zagrebački Dinamo prvi je stao protiv Balkanske lige jer, kako je objavio, ne želi da igra u takmičenju sa klubovima iz bivše Jugoslavije, dok splitski Hajduk i Rijeka, za sada, ne žele da komentarišu moguće učešće.

UEFA je podržala osnivanje Balkanske lige, čak i spremila budžet za 24 tima, za takmičenje čija je ideja da startuje u septembru 2018. godine.

„Možemo samo načelno da kažemo kako je Dinamu prioritet hrvatska liga i da nas regionalna, pogotovo u formi koja se spominje u medijima, sa klubovima isključivo sa područja bivše države, jednostavno ne zanima“, izjavili su iz Dinama za hrvatski portal Indeks.

Iz Hajduka nisu hteli da pričaju o regionalnoj ligi, sve dok i zvanično ne dobiju informacije.

„Do ovog trenutka sve što znamo je ono što čitamo u medijima. Niko nas nije kontaktirao vezano za regionalna takmičenja, niti nas je o tome obavestio Fudbalski savez Hrvatske“, poručili su iz Splita.

Rijeka, trenutno lider hrvatskog šampionata, kratko se oglasila rečima da će u narednim danima dati komentar o Balkanskoj ligi.

Hrvatski savez dao je saglasnost za ligu i poručio da će se prilagoditi savetima UEFA, dok je čelnik FS Makedonije Vasko Dojčinovski potvrdio je da su se svi savezi iz regiona dogovorili oko početka lige.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.