U trendu

Đukić: Leonardo se izvinio, konkurisaće za tim

Trener fudbalera Partizana Miroslav Đukić rekao je danas da ne želi da njegov tim ima strahopoštanje prema Olimpijakosu, već da kroz napadačku igru dođe do pozitivnog rezultata u prvom meču 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

„Očekuje nas težak meč protiv velikog rivala, stalnog učesnika Lige šampiona, ali verujemo u naše sposobnosti i pokušaćemo da napravimo rezultat koji će nam pomoći da se približimo plasmanu u sledeće kolo. Bio bih zadovoljan rezultatom 0:0 i svakom pobedom“, rekao je Đukić na koferenciji za medije na stadionu u Humskoj.

Kao bitan faktor označio je publiku i dodao da očekuje veliku podršku sa tribina.

„Siguran sam da će nam publika biti 12 igrač. Nezahvalno je pričati o prednostima i slabostima, protivnik nam nije bitan, mi hoćemo da budemo Partizan, da imamo loptu, da napadamo, vodimo meč… Želimo da vidimo gde smo u odnosu na jaku evropsku ekipu, nećemo izaći sa strahopoštovanjem“.

Prema njegovim rečima Olimpijakos je najjači kao kolektiv i na isti način treba da odgovori Partizan, kao i da je zadovoljan stavom i samopouzdanjem posle ubedljive pobede protiv Mačve (6:1) na startu Superlige Srbije.

On je potvrdio da je Leonardo da Silva Souza u konkurenciji za duel sa Atinjanjma, iako je zbog propuštenog treninga bii van tima protiv Mačve.

„Leonardo se juče izvinio ekipi, stručnom štabu zbog problema koje je imao sa upravom. Priključen je timu i u opciji za meč, videćemo da li će igrati“.

Prvi napadač crno-belih Uroš Đurđević ulogu favorita prepustio je Olimpijakosu, ali i dodao da veruje da uz pomoć publike može da dođe do iznenađenja.

„Izvukli smo najtežeg protivnika, ali nikoga se ne plašimo, pa ni Olimpijakosa. Verujem u tim i stručni štab kako bismo napravili pravi rezultat pred revanš u Atini“, zaključio je Đurđević.

Prva utakmica 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Partizana i Olimpijakosa igra se sutra od 20.45 u Beogradu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar