U trendu

Federer se u Londonu poklonio Đokoviću

Rodžer Federer zadovoljan je nakon ostvarene pobede u drugom kolu Vimbldona nad Rišarom Gaskeom, ali je i priznao da Novak Đoković i dalje favorit za osvajanje londonskog Grend slema.

Švajcarski teniser je u drugom kolu Vimbldona pokazao najbolji tenis otkako se nakon godinu i po dana odsustva vratio profesionalnom tenisu, te potpuno zasluženo slavio protiv Gaskea – 7:6, 6:1, 6:4.

Federer je istakao da je veoma zadovoljan svojom igrom protiv Francuza, te da se na terenu osećao dobro fizički.

„Bio sam opušteniji, pre svega jer sam mogao da igram protiv sjajnog protivnika koji obično igra na dobrom nivou na travi. Ono što sam danas uspeo da uradi daje mi mnogo više samopouzdanja za sve što dolazi. Mogao sam da plasiram udarce bez ikakvih problema i kako sam napredovao u meču osećao sam se bolje. Bila je to lep meč za mene, dobra atmosfera i pre svega bez puno vremena na terenu“, rekao je iskusni Švajcarac.

Iako je njegova igra na Vimbldonu podsetila na dane stare slave Federera, on ipak smatra da uprkos tome što je rekorder po broju titula u Londonu nije favorit za osvajanje titule.

„Jasno je Đoković veliki favorit. Tu su i drugi dobri igrači koji takođe imaju šanse. Beretini je došao nakon što je osvojio Kvins. Pre dve godine takođe je uspeo da pobedi u Štutgartu i imao je nekoliko dobrih rezultata na Vimbldonu. Ne smemo da zaboravimo ni Zvereva. Znam da može da igra dobro na travi, pogotovo ukoliko ga služi servis. Moramo da navedemo i Medvedeva koji je svetski broj dva. Ali, Đoković je ipak favorit“, naveo je Federer.
Naredni protivnik osmom teniseru sveta je Kameron Nori za kog je Švajcarac rekao da je dosta napredovao ove sezone, te da igra dobro na svim podlogama.

„Volim taj tip igrača. Igrač poput mene, koji sam se vratio posle godinu i po dana, želi da vidi potpuno drugačije tenisere nego ranije. Ne bih želeo da se vratim unazad i da nastavim da se srećem sa istim igračima, i istim stilom igre. Veoma sam srećan što je Nori postao bolji. Biće to dobar meč za obojicu, a takođe moram da kažem da je on takođe i dobar momak“, rekao je Rodžer.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.