U trendu

Figo: Otišao sam u Real jer me u Barseloni nisu cenili

Nekada najbolji fudbaler sveta Luis Figo izjavio je danas da osećao veliki pritisak kada je svojevremeno napustio Barselonu zbog poziva najvećeg rivala Real Madrida i da je to učinio jer ga u Kataloniji nisu dovoljno cenili.

Figo je napravio jedan od najkontroverznijih transfera u istoriji fudbala kada je 2000. godine odlučio da iz Barselone pređe u madridski Real za tada rekordnih 44 miliona evra.

„Odlazak iz Barselone mnogo me je izmorio, bio sam pod velikim pritiskom. Pomislio sam da možda ne bih mogao to da uradim, ali prelazak u Real nije bio samo zbog sportskih i finansijskih razloga, već i zbog nekih ljudi“, rekao je Figo za sajt španske Primere.

Portugalac, osvajač Zlatne lopte iste godine, priznao je da je mnogo razmišljao da li da napravi takav potez.

„Postoje trenuci kada ste u nedoumici, ali morate da napravite korak i nema nazad. U profesionalizmu, ukoliko ne osetite da ste u potpunosti priznati, morate da razmislite o promeni“, poručio je Figo.

Koliko je njegov transfer u Real izazvao pompu najbolje odslikava trenutak kada su ga navijači Barselone, na meču protiv Reala na Nou Kampu, gađali svinjskom glavom u trenutku kada je Figo izvodio korner.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.