U trendu

Fudbaleri prikupljaju novac za nastavak potrage, Mbape donirao najviĆĄe

Napadač francuske reprezentacije i PSG-a Kilian Mbape donirao je trideset hiljada evra kako bi se nastavila potraga za argentinskim fudbalerom Emilijanom Salom i pilotom Davidom Ibotsonom nakon ơto je avion u kom su se nalazili nestao iznad Lamanơa.

Avion je nestao s radara na letu iz Nantesa za Kardif proĆĄlog ponedeljak uveče. Sala je potpisao ugovor za Kardif Sity vredan 17 miliina evra, a posle toga je otiĆĄao u Nantes da se pozdravi sa saigračima s kojima je delio svlačionicu tri i po  godine. Po povratku u Kardif, avion je nestao s radara i od tada mu nema traga. Potraga za avionom tipa Piper PA-46 trajala je danima, međutim nije pronađeno niĆĄta ĆĄto bi ukazivalo na ostatke aviona ili preĆŸivele. Potraga je nakon toga i sluĆŸbeno prekinuta, a zvaničnici su saopĆĄtili da su ƥanse da ima preĆŸivelih izuzetno male.

Salina porodica nije ĆŸelela da se pomiri s tom odlukom, pa je angaĆŸovala jednu nemačku kompaniju kako bi nastavila potragu. U pomoć su uskočili i brojni fudbaleri koji su donirali novac da bi se potraga nastavila. Mbape je donirao 30.000 evra, njegov klupski saigrač Adrijen Rabio je uplatio 25.000 evra, dok je vezni igrač Marseja Dimitri Pajet uplatio 10.000 evra. Novac su donirali i mnogi drugi kako bi se nastavilo s potragom, a do sada je skupljeno viĆĄe od 340.000 evra.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.