U trendu

Hladan kao špricer: Novak meč loptu protiv Del Potra spasao – drop šotom (video)

Novak Đoković i Huam Martin Del Potro, u borbi za polufinale Mastersa u Rimu, odigrali su fantastičan meč u kome je slavio naš teniser.

Bio je pred porazom, gotovo u bezizlaznoj situaciji protiv velikog rivala i prijatelja koji je imao 1:0 u setovima i 6:4 u taj-brejku drugog seta.

Na 6:4 za Argentinca i dve meč lopte, čudnovati Srbin je demonstirao klasu: sa osnovne linije je poslao „drop šot“ na drugu stranu, maksimalno izrizikovao – i uspeo da uzme poen, preživi, moramo priznati, u velikom stilu.

„Imao sam sreće u odlučujućim momentima taj-brejka u drugom setu. Jednostavno, pred kraj prvog seta, Huan je počeo bolje da udara lopticu i uzvraća relije sa obe strane. Takođe i sa bekhenda, pogađao je mnogo puta liniju. Igrao je zaista dobro, namučio me je.Ipak, ja nikada nisam gubio veru da mogu da se vratim u meč. Zaista sam srećan time kako se sve završilo“, priznao je Đoković.

Svestan je koliko ga je malo delilo od poraza.

„Jedan mini brejk na 6:4 za njega u taj-brejku, forhend koji je pogađao tokom celog meča, biukvalno to me je vratilo u meč. Promašio je nekoliko zaista važnih situacija u tom taj-brejku. Takođe i na tom brejk poenu u trećem setu došao sam posle njegove greške iz forhenda. To se dešava, tako je u sportu“, kaže Novak.

Šampion Madrida je odlično počeo. Forsirao je bekhend stranu Argentinca, koja važi za slabiju, ali kako je meč odmicao, Delpo je delovao sve agresivnije i sigurnije i Novak je bio primoran da se žestoko brani pred „artiljerijom“ Argentinca.

„Izgubio sam poziciju, naterao me je da se branim, bio je zaista dobar“, dodao je Novak.

Za razliku od visokog Del Potra, Novak će za plasman u finale igrati protiv jednog od najnižih igrača na ATP turu, takođe Argentinca Dijega Švarcmana.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.