U trendu

Konte imenovan za novog trenera Totenhema

Italijanski trener Antonio Konte novi je šef stručnog štaba fudbalskog kluba Totenhem, saopštio je danas londonski klub.

Konte (52), je sa Totenhemom, koji trenutno zauzima deveto mesto u Premijer ligi, potpisao ugovor do leta 2023. godine, uz mogućnost produženja saradnje.

Prethodno je Totenhem u ponedeljak raskinuo saradnju sa Nunom Espiritom Santom, koji je na 10 utakmica u Premijer ligi upisao pet poraza.

„Izuzetno sam srećan što sam se vratio trenerskom poslu, i to u klub iz Premijer lige, koji ima ambiciju da ponovo bude medju vodećima“, rekao je Konte, preneo je klupski sajt.

U dosadašnjoj karijeri Konte je izmedju ostalog vodio Juventus, selekciju Italije, a od 2016. do 2018. godine bio je trener londonskog Čelsija.

Sa Čelsijem je u sezoni 2016/17. osvojio titulu u Premijer ligi, sa tadašnjim rekordom od 30 pobeda u 38 utakmica, dok je naredne sezone osvojio FA Kup.

Prethodne dve sezone bio je glavni trener Intera iz Milana, sa kojim je prošle sezone osvojio titulu u Seriji A.

Totenhem naredni meč igra u četvrtak na domaćem terenu u Ligi konferencija protiv holandskog Vitesea, dok u sledećem kolu Premijer lige gostuju Evertonu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.