U trendu

„Novakova terasa je veća od moje sobe, ali makar ne ćuti kao Nadal“

Gvido Pelja, argentinski teniser, kritikovao je organizatore Australijan opena zbog uslova u kojima su teniseri tokom karantina u Melburnu.

Australijan open na programu je od 8. do 21. februara, a teniseri se već nekih sedam dana nalaze u hotelskim sobama, sa strogom zabranom izlaska iz iste.

Većina tenisera je u Melburnu u karantinu, dok su oni najbolji u Adelajdu gde će krajem meseca odigrati egzibicioni turnir. Među njima je i Novak Đoković koji je pokušao da razgovara sa predstavnicima vlasti kako bi pomogao slabije rangiranim igračima.

„Postoje dve realnosti. Video sam sliku terase Novaka Đokovića koja je veća od moje sobe. Ali, čudnije mi je što Dominik Tim i Rafael Nadal ćute. Đoković se makar oglasio, pokazao neku dobru nameru“, rekao je Gvido Pelja u „Teniskom podkastu“.

Đoković je u razgovoru sa vlastima Australije naišao je na zid i velike kritike medija što nešto „zahteva“ u vreme pandemije kada su sve sfere društva u teškoj situaciji.

Ispostaviće se da Novak nije ništa zahtevao, već su to bile sugestije kako bi pomogao drugim igračima na Turu.

Pelja je odbijanje Đoković shvatio na sledeći način:

„Jasno je da ih je briga za samo najbolje tenisere sveta“.

Argentinac ističe da je otišao u Australiju samo zbog novca jer zbog pandemije virusa korona nije bilo mnogo turnira, a samim tim i zarade.

„Moram da igram zbog novca. Da imam finansijsku stabilnost kao Džon Izner, pa da ostanem kući, ili Federer, naravno da bih postupio drugačije“, kazao je Pelja.

Argentinski teniser ističe da ga je sport razočarao u prethodnom periodu.

„Pandemija virusa korona pokazala je prava lica pojedinih ljudi iz sveta tenisa. Posle svega ovoga napustiću sport manje srećniji nego što bi to bilo pre, pošto sada znam svašta o tim ljudima“, zaključio je Gvido Pelja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar