najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Predsednik WTA: Komentari Mura su me razočarali

Bivši direktor turnira u Indijan Velsu i sadašnji predsednik Udruženja teniserki (WTA) Stiv Sajmon rekao je da su izjave njegovog naslednika o ženskom tenisu razočaravajuće, ali i da upozoravaju.

Direktor turnira Rejmond Mur je pre nedeljnog finala rekao novinarima da se teniserke „šlepaju“ teniserima, ali je kasnije objavio pisano izvinjenje. Njegov dugogodišnji kolega u Indijan Velsu, Sajmon, postao je predsednik WTA prošle jeseni.

„Komentari direktora jednog od najvećih turnira u profesionalnom tenisu su me jako razočarali, ali i upozorili. WTA stoji samostalno na principia jednakosti i osnaživanja. Ponosan sam na sve sportistkinje u WTA koje vredno rade i žrtvuju se svakog dana“, navodi se u saopštenju Sajmona.

„Tenis u celini je obogaćen doprinosima i dostignućima svakoga ko je igrao tenis, i muškarca i žene“, naveo je on.

Predsednica Teniskog saveza SAD Katrina Adams ponovo je objavila da je to telo, kao i Otvoreno prvenstvo SAD, posvećeno jednakosti igrača.

„U ovom sportu nema mesta za zastarele, seksističke ili neobaveštene ideologije, a komentari koje smo čuli (u nedelju) ni na koji način ne odslikavaju verovanja velike većine teniskog sveta“, navodi se u saopštenju.

Mur ima 69 godina, nekadašnji je profesionalni igrač, a sada upravlja turnirom sa ukupnim nagradnim fondom od sedam miliona dolara.

„U sledećem životu bih voleo da budem neko u WTA, jer se oni šlepuju muškarcima. Ne donose nikakve odluke i imaju sreće. Mnogo, mnogo sreće. Da sam ja dama igračica, svake večeri bih kleknuo i zahvaljivao se Bogu što su Rodžer Federer i Rafael Nadal rodjeni, jer su oni nosili ovaj sport“, rekao je Mur novinarima pre finala.

Osim toga, on je za teniserke rekao da su „fizički privlačne i takmičarski privlačne“. On se posle izvinio, rekavši da su ti komentari pogrešni i da su jako lošeg ukusa.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike