U trendu

Pripreme u Areni po planu: još 45 dana do EP u atletici

Tačno 45 dana uoči Evropskog prvenstva u atletici u dvorani, radovi u Kombank areni teku prema planu, za koje je do sada je prodata polovina karata, rečeno je danas republičkim i gradskim funkcionerima koji su posetili izvođače radova.

Radove na postavljanju staze u Areni i obnovi male sale obišli su ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, gradonačelnik Beograda Siniša Mali, predsednik gradske skupštine Nikola Nikodijević i sekretar Atlestkog saveza Srbije Slobodan Branković, koji su poručili da je grad spreman za održavanje velike međunarodne sportske manifestacije.

Udovičić je istakao da je organizacija velikih međunarodnih sportskih takmičenja postala normalna za Srbiju i Beograd, podsetivši da je Beograd prošle godine bio domaćini evropskih prvenstava u futsalu i vaterpolu.

„Pre godinu dana ovde su bila dva velika bazena, koji su se tada smatrala tehnološkim čudom, a sada pomeramo granice sa atletskom stazom i Evropskim oprvenstvom želimo da se odužimo svim atletičarima, jer atletika ove godine sija olimpijskim sjajem“, rekao je Udovičić.

Prema njegovim rečima, Vlada Srbije je kupila dve atletske staze koje će nakon takmičenja biti postavljene u nekom od gradova Srbije, čime se unapređuje sportska infrastruktura u zemlji i povećava kapacitet bazičnog sporta u Srbiji.

Udovičić je naznačio da su Srbija i Beograd posle šest decenija domaćin međunarnodnog takmičenja u atletici, što nam povećava odgovornost da budemo i dobri domaćini, ali i da napravimo najbolji rezultat.

„Sinergijom vlade, grada, Atletskog saveza, Arene pokazujemo da ujedinjenim pristupom možemo mnogo i sledeće godine da razmišljamo o nekom novom velikom takmičenju“, rekao je ministar.

Mali je istakao da će na prvenstvu učestvovati više od 700 takmičara iz 48 zemalja, uz hiljade turista i gostiju Beograda.

„Okrećemo novu stranicu istorije. Prošle godine smo za EP u vaterpolu pravili bazen u Areni, sada atletsku stazu, to će biti jedinstven doživljaj za sve i očekujemo još jednu lepu promociju Beograda i Srbije“, rekao je Mali.

Kako je dodao, to je još jedna prilika da pokažemo da možemo organizaciono i tehnički da odgovorimo izazovima.

„Gledaćemo i Ivanu Španović i Asmira Kolašinca i strane atletičare izbliza. Do sada je prodato skoro polovina karata, oko 12.000 njih i pozivam građane da kupe karte što pre za ovaj jedinstven događaj“, rekao je Mali koji je i predsednik Organizacionog odbora tog takmičenja.

On je podvukao da se sada po prvi put rekonstruiše „mala Arena“ koja će biti spremna za prvenstvo i služiće za pripreme atletičara tokom takmičenja, a nakon toga stavljena na raspolaganje Beograđanima, pre svega deci.

Branković je naveo da će radovi biti gotovi do 15. februara, kao što je planirano, a da se „generalna proba“ očekuje 25. februara, kada će se u Areni naći 16 ekipa sa Balkana i koja će tada izgledati kao za prvenstvo.

On se zahvalio Vladi Srbije, premijeru Aleksandr Vučicu i ministru sporta, kao i gradonacelniku na podršci u jednom od najvećih projekata u istoriji srpske atletike.

„Do sada je prodato 4.500 paketa, a od toga su 3.500 kupili stranci. Ostalo je još 9.183 ulaznica u prodaji i molim građane Srbije da što pre kupe ulaznice, koje su nikad povoljnije – 500 dinara po danu“, rekao je Branković.

On je dodao da je važno kako ćemo organizovati predstojeće prvenstvo, jer smo ozbiljni kandidati za domaćinstvo svetskog prvenstva u atletici 2020. u Areni.

„Verujem da ćemo i to doživeti, ali prvo da ovo organizujemo i da gosti odu zadovoljni iz našeg grada“, poručio je Branković.

Evropsko prvenstvo u atletici u dvorani biće održano u Beogradu od 3. do 5. marta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar