U trendu

Repeša: Zvezda i više nego zasluženo pobedila

BEOGRAD – Trener košarkaša Budućnosti Jasmin Repeša, nakon večerašnjeg poraza od Crvene zvezde u prvom meču finala ABA lige (91:72), kaže da njegov tim mora da se podigne i za dva dana odigra mnogo bolje u Beogradu.

„Zvezda je i više nego zaslužila pobedu. Loše smo zatvorili drugu i otvorili treću deonicu. Promašili smo veliki broj šuteva i sa ovakvim procentom za dva i za tri je teško dobiti utakmicu, falio je i skok. To je glavni razlog zašto smo izgubili utakmicu“, rekao je Repeša na konferenciji za novinare posle utakmice u hali „Aleksandar Nikolić“.

Repeša priznaje da je Zvezda slavila ubedljivo i četvrti put u sezoni protiv Budućnosti, ali ne i da je pod dodatnim pritiskom, jer naglašava da ima veliko iskustvo u plej-ofu.

„Samo jednom u karijeri nisam bio u plej-ofu…Dobra stvar je da druga utakmica dolazi brzo i moramo da se što pre spremimo mentalno i fizički“, rekao je hrvatski trener.

On ističe da centar Zvezde Majkl Odžo, koji je neutralisao Gogu Bitadzea, može da se zaustavi.

„Može da se reši taj problem. Košarka je kolektivni sport, ali isto tako počinje od individualne odgovornosti“, naveo je Repeša.

Nije želeo da komentariše atmosferu u dvorani, ali je i pored toga bio vidno nezadovoljan ponašanjem publike.

„Nemojte da me vučete za jezik. Čovek sam koji je u stravičnom balansu po svim pitanjima, pa i tome, ali…Ne bih odgovorio. Ako počnem pričati o atmosferi, onda ću dotaći neke stvari koje ne bih hteo da kažem“, zaključio je Repeša.

Isti timovi u nedelju igraju drugi meč u seriji, takođe u hali „Aleksandar Nikolić“ sa početkom u 19 sati.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.