U trendu

Sam protiv celog sveta: Đoković iskreno o publici koja navija protiv njega

Najbolji teniser sveta Novak Đoković tokom jučerašnjeg Instagram „lajva“ sa Stenom Vavrinkom pričao je o tome kako se nosi sa pritiskom kad je publika protiv njega.

„Nije lako kada je većina ljudi na tribinama protiv tebe. Osećam da dokle god postoji poštovanje, dokle god navijaju za mog protivnika i poštuju mene, to je u redu“, ističe Đoković.

Kako je naveo, međutim, ako ga ne poštuju, onda reaguje drugačije.

„Ponekad imam takve reakcije kojima se ne ponosim. Ne podržavam sebe i takvo ponašanje, nije potrebno tako reagovati, zato što energija treba da bude usmerena na teren i na sam meč. Ipak, mi smo samo ljudi, sam si na terenu, ovo je individualni sport. Takve stvari te mentalno ojačaju“, rekao je Đoković.

Srpski as je dodao da mu je sad malo lakše.

„Moram da priznam, ranije u karijeri u mečevima protiv Rodžera (Federera) i Rafe (Nadala) kada je publika za njih navijala, bilo mi je teže. Smatrao sam da nije fer, da zaslužujem veću podršku. Mnogo energije sam na to trošio, razmišljao o tome“, rekao je Đoković.

Dodao je da je, međutim, kako se razvijao kao sportista, više prihvatao sve to i osetio veliko olakšanje.

„Bio sam u stanju da sačuvam veću energiju za druge, konstruktivnije stvari. Bilo je slično na Vimbldonu prošle godine, tako da je lakše sada. Ranije sam se osećao kao neko ko se tu umešao u borbu sa Federerom i Nadalom, verovao da mogu da ih pobedim, bio sam neustrašiv ratnik. Osećao sam se možda kao da sam ja protiv celog svega“, zaključio je Đoković.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.