U trendu

Šok izjava trećeg tenisera sveta: „Dobro je da se zarazimo virusom“

Stefanos Cicipas, talentovani grčki teniser, skeptičan je oko vakcinacije na virus korona čime je izazvao brojne negativne komentare na društvenim mrežama.

Cicipas, treći teniser sveta, pre nekoliko dana izjavio da još nije primio vakcinu, niti će ako ne bude obaveza za igranje na ATP turu.

Grk je već tada izazvao polemiku u teniskom i sportskom svetu, a sada je novom izjavom privukao još više negativnih komentara.

Cicipas smatra da je za mlade ljude dobro da se zaraze, preleže i tako stvore imunitet na virus korona.

„Vakcine nisu dovoljno testirane. Nekim ljudima su izazvale posledice. Mislim da je za nas mlađe dobro da se zarazimo i oporavimo jer ćemo tako stvoriti imunitet. Ne vidim to kao nešto loše“, rekao je Cicipas za grčki SDNA.

Cicipas je izazvao veliku polemiku, jedni kažu da su u pravu, ali većina ga jako kritikuje jer su do sada u svetu mnogi mladi izgubili živote u borbi sa virusom korona.

„Da, Cicipase, trebalo bi da pustimo da virus koji je ubio i onesposobio milione mutira kako bismo stvorili prirodni imunitet. Ovo se dešava kada o kovidu-19 učite na TikToku“, rekao je jedan ljubitelj tenisa na Tviteru.

„Svet je omanuo. Ova osoba ne razume dugoročne posledice virusa koje mogu da budu monstruozno loše“, rekao je Rodrigo Zejdan, profesora na jednom univerzitetu u Šangaju.

Grčki teniser nije jedan od onih kojima smeta da se neko vakciniše, ali ne odustaje od svog stava.
„Znam neke ljude koji su ih primili. Nisam ja protiv toga, ali ne vidim razlog zašto bi se neko mojih godina (još uvek) vakcinisao“, podvukao je treći teniser planete.

(Spunjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.