U trendu

Srbija porazom od Švajcarske eliminisana sa SP u Kataru, Džaka ponovo provocirao

DOHA – Fudbalska reprezentacija Srbije elimisana je sa Svetskog prvenstva u Kataru, pošto je u Dohi poražena od selekcije Švajcarske rezultatom 3:2 u meču poslednjeg, trećeg kola grupe G.

Golove za Srbiju sinoć su postigli Aleksandar Mitrović u 26. i Dušan Vlahović u 35. minutu. Pogotke za Švajcarsku dali su Đerdan Šaćiri u 20, Bril Embolo u 44. i Remo Frojler u 48. minutu.

U drugom meču grupe G, Kamerun je pobedio Brazil 1:0 golom Vinsenta Abubakara u 92. minutu.

Prvo mesto na tabeli grupe G osvojio je Brazil sa šest bodova, koliko ima i drugoplasirana Švajcarska. Kamerun je treći sa četiri boda, dok je Srbija poslednja sa samo jednim bodom.

Brazil će u osmini finala igrati protiv Južne Koreje, dok će se Švajcarska sastati sa Portugalijom.

Švajcarska je bolje ušla u meč, a prvu šansu imala je već u prvom minutu. Posle konfuzije u odbrani našeg tima i udaraca Granita Džake i Embola dobro je intervenisao Vanja Milinković-Savić.

Naša selekcija je prvu veliku šansu imala u 11. minutu kada je Andrija Živković pogodio stativu. Srbija je imala nekoliko opasnih napada u nastavku meča, ali je Švajcarska povela golom Šaćirija u 20. minutu. Odbrana Srbije nije dobro reagovala, a mnogo prostora je imao Šaćiri. On je šutirao, a lopta je ka golu zakačila Strahinju Pavlovića i završila je mreži srpskog tima.

Naša selekcija je izjednačila u 26. minutu golom Mitrovića na asistenciju Dušana Tadića. Švajcarska je imala veliku šansu u 31. minutu, a Šaćiri je šutirao pored gola. Srbija je povela 2:1 u 35. minutu pogotkom Vlahovića ponovo na asistenciju Tadića. Izjednačenje Švajcarskoj doneo je Embolo u 44. minutu. Do kraja prvog poluvremena nije bilo promene rezultata.

Švajcarska je povela na startu drugog poluvremena golom Frojlera u 48. minutu. Selektor Srbije Dragan Stojković je u 55. minutu izvršio dvostruku izmenu. U igru su ušli Luka Jović i Nemanja Gudelj umesto Vlahovića i Veljkovića.

Švajcarska je novu šansu imala u 57. minutu, ali je Embolo bio neprecizan. Srbija je potom zaigrala angažovanije, a naša selekcija je tražila penal pošto je Mitrović pao u kaznenom prostoru Švajcarske posle duela sa jednim protivničkim igračem. Sudija je pokazao da se meč nastavi, a nije intervenisala ni VAR soba. Samo minut kasnije usledila je opšta gužva na terenu, pošto su Šaćiri i Džaka provocirali fudbalere Srbije. Rezervni golman Srbije Predrag Rajković dobio je žuti karton, a utakmica je nastavljena posle nekoliko minuta.

Stojković je potom uveo u igru Nemanju Maksimovića, Filipa Đuričića i Nemanju Radonjića. Međutim, naša selekcija nije uspela da do kraja utakmice da napravi preokret.

U samom finišu meča došlo je do koškanja igrača oba tima na terenu, a ponovo je Džaka bio u glavnoj ulozi. Situacija je eskalirala na terenu, a u raspravu i koškanje uključili su se maltene svi fudbaleri oba tima. Džaka je dobio žuti karton, kao i Nikola Milenković. Međutim, Džaka je nastavio da provocira Mitrovića, ali je sudija nekako uspeo da smiri situaciju na terenu.

Švajcarska je na kraju slavila sa 3:2, a Srbija je takmičenje u Kataru završila na poslednjem mestu na tabeli grupe G sa samo jednim bodom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar