Srpski fudbaleri počeli pripreme za Svetsko prvenstvo

Fudbalska reprezentacija Srbije okupila se danas u Staroj Pazovi na početku priprema za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Selektor Mladen Krstajić pozvao je 27 igrača za poslednju fazu priprema i svi su se odazvali već prvog dana.

Prvom treningu prisustvovali su svi, uključujući i Matiju Nastasića, čiji je nastup u Rusiji i dalje neizvestan.

Aleksandar Mitrović, koji je u subotu sa Fulamom izborio plasman u Premijer ligu, sa tribina je posmatrao prvi trening, dok je Branislav Ivanović dobio slobodno popodne zbog privatnih obaveza.

Prvi trening reprezentacije gledali su članovi rukovodstva Fudbalskog saveza Srbije na čelu sa predsednikom Slavišom Kokezom. Tu su generalni sekretar Jovan Šurbatović, potpredsednici Savo Milošević i Nenad Bjeković, počasni predsednik Tomislav Karadžić, bivši selektor Ilija Petković i drugi.

Takodje, na tribinama pored terena „Mišel Platini“ u sklopu sportskog centra u Staroj Pazovi bili su i mnogobrojni prijatelji i članovi porodice igrača i članova stručnog štaba.

Medju njima, izmedju ostalih, i bivši fudbaler Crvene zvezde Andrija Kaludjerović.

Bio je prisutan i veliki broj novinarskih ekipa.

Reprezentacija Srbije će u Pazovi boraviti do 2. juna, kada će otputovati na sedmodnevne pripreme u Austriju.

Tamo će igrati dve prijateljske utakmice, obe u Gracu, a protivnici će 4. juna biti Čile i pet dana kasnije Bolivija, posle čega će se preseliti u Kaljiningrad, koji će joj biti baza.

Na svetskom šampionatu će igrati u Grupi E sa Kostarikom, Švajcarskom i Brazilom.

Prvu utakmicu igraće 17. juna protiv Kostarike u Samari, potom će se 22. sa Švajcarskom sastati u Kaljiningradu, a poslednja utakmica u grupi zakazana je za 27. sa Brazilom u Moskvi.

Ako prodje u narednu fazu, reprezentacija Srbije će se u osmini finala sastati sa nekom od selekcija iz Grupe F koju čine Nemačka, Meksiko, Švedska i Južna Koreja.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike