U trendu

Srpski teniseri veruju u pobedu protiv Uzbekistana

Srpski teniseri složni su u oceni da će protiv Uzbekistana u Dejvis kupu ostvariti pobedu, obzirom na to da su u boljoj formi, ali i to što su favoriti u duelu.

Kvalifikacioni meč Dejvis kupa izmedju Uzbekistana i Srbije počeće duelom izmedju Sanjar Fajzijeva i Dušana Lajovića, odlučeno je današnjim žrebom u Taškentu.

„Na žalost ne znam kako igra. Ono što ću uspeti da saznam o njegovoj igri je kroz razgovor sa našim igračima koji ga znaju i pogledaću na internetu kako igra. Mi smo u dobroj poziciji, na papiru smo favoriti, ali kao što smo već rekli to ništa ne znači. Bilo bi dobro da sutra povedemo, da krenemo pobedama jer bi nam to dosta značilo za mečeve u subotu, pogotovo što je sada drugačiji format takmičenja, igra se na manje dobijenih setova tako da biti veoma važno steći prednost što pre“, rekao je Lajović posle žreba.

Meč izmedju Fajzijeva i Lajovića počeće sutra u 9.00 po srednjeevropskom vremenu, a odmah nakon tog duela na programu je duel izmedju Denisa Istomina i Filipa Krajinovića.

„Žreb je završen, sjajno je što Lajović igra prvi meč i mislim da je favorit u tom susretu. Što se tiče mog meča, igram protiv Istomina koji je bio top 50 teniser na svetu, koji je jednom i Novaka (Djokovića) pobedio, sjajan je igrač i igra pred domaćom publikom, tako da će mi biti veoma težak zadatak. Uslovi su prilagodjeni Istominu, ali mi smo se dobro pripremili i ja se nadam da ću igrati dobro i da ću pobediti“, rekao je Krajinović.

„Dušan i ja smo spremni za singlove i ja se stvarno i iskreno nadam da ćemo pobediti Uzbekistan“, dodao je on.

Drugog dana takmičenja, u subotu, sa početkom od 9.00 na teren će izaći dublovi za koji su na žrebu najavljeni Istomin i Fajzijev za Uzbekistan, odnoso Viktor Troicki i Nikola Milojević.

„Realno smo favoriti iako ne smemo da ih potcenimo. Igrali smo protiv njih pre i dobili ih 5:0, doduše to je bilo pre deset godina, ali verujem da imamo opet velike šanse da ih dobijemo. Ulazimo u meč optimistično, u dobroj smo formi, spremni smo. Drugi dan otvaramo dublom gde ćemo igrati Milojević i ja, nikada pre nismo igrali zajedno, ali trenirali smo ovih dana, još se uigravamo ali mislim da imamo šanse, daćemo sve od sebe. Nisam igrao neko vreme u reprezentaciji, ovo će biti prvi meč posle dve tri godine i radujem se povratku. Za sada je sve super, dobro treniramo i očekujemo spremni ovaj meč u Taškentu“, rekao je Troicki.

I njegov dubl partner, Milojević, veruje u pobedu protiv Uzbekistana.

„Dobro smo trenirali ove nedelje, privikavali se na uslove, podlogu, nadmorsku visinu, vremensku razliku, sigurno ćemo dati sve od sebe. Troicki i ja smo trenirali dosta zajedno i još uvek se uigravamo, meč je meč, trening je trening, ali mislim da smo spremni. Nadam se da ćemo posle prvog dana imati rezultat 2:0 za nas i samim tim uspeti da završimo posao posle dubla“, rekao je Milojević.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.