U trendu

Šta je Novaku trenutno najpotrebnije?

Prelaz sa superbrze tvrde podloge na usporeni film okršaja na šljaci liči i na promenu ritma Novaka Đokovića u poslednjih 11 meseci. Užurbani šampionski način života i igranje finala iz nedelje u nedelju prestalo je posle Rolan Garosa, kada je srpski teniser naglo ukočio i počeo da preskače turnire, ispada u ranim fazama, sve manje da trenira.

Posle novog poraza mnogo pre borbe za titulu, u četvrtfinalu Monte Karla od Davida Gofana (2:6, 6:3, 5:7), drugi reket planete će odmarati do Madrida (7-14. maj), a vladar Endi Marej ide pravac u Barselonu, na ATP turnir serije 500 za koji je tražio specijalnu pozivnicu.

– Šljaka je posebna vrsta podloge koja zahteva mnogo treninga, mnogo kretnje, vežbe… Nadam se da ću podići formu u naredne dve nedelje pre Madrida. Nisam planirao da igram Barselonu, mislim da mi je u ovom trenutku potrebnije da radim naporno na treninzima. Mislim da ću ostati pri svojoj odluci da ne ubacim još jedan turnir u raspored – naglasio je Đoković, koji je proveo sedam i po sati na terenu tokom tri meča u Monte Karlu.

Britanac je u Kneževini eliminisan još ranije od Srbina, u trećem kolu mastersa od Ramosa Vinjolasa, ali poredak u svetskom vrhu se sutra neće značajno izmeniti, jer je Novak propustio priliku da smanji zaostatak na turniru gde je branio svega 10 bodova. Plasmanom u četvrtfinale osvojio je tek 170, a Marej će izgubiti samo 270 zbog neodbranjenog polufinala. Škot će u Barseloni moći da uzme još 500 ako se popne na tron…

Tako će na novoj ATP listi Endi imati 11.330 bodova, a Novak 8.075. Srpski teniser bi mogao da uđe u problem do kraja sezone na šljaci, jer brani titule u Madridu i na Rolan Garosu, odnosno finale u Rimu.

Đoković je propustio masters u Majamiju zbog povrede desnog lakta, ali ona mu nije zadavala probleme u Monte Karlu. Imao je skoro mesec dana da se oporavi.

-Srećom, lakat je sada dobro i mogu normalno da nastavim da treniram – naglasio je naš teniser.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.