U trendu

Svetski mediji i internet bruje o fudbalskoj krađi

Ne može se protiv sudije i protivnika. Jedan od glavnih krivaca za poraz Srbije od selekcije Švajcarske u drugom kolu grupe E na Mundijalu je nemački arbitar Feliks Brih i njegovo pristrasno suđenje, složni su ljubitelji fudbala širom sveta.

Društvene mreže preplavljene su kritikama na račun Briha koji nije sudio i više nego očigledan penal za Srbiju, prenose sportski mediji. Ovo su samo neke od reakcija.

https://twitter.com/Footy_Matrix/status/1010244799583137793

https://twitter.com/alisong97705035/status/1010243888139964417

Austrijski mediji: Provocirali Srbe „albanskim orlom“

Austrijski mediji u izveštajima o pobedi reprezentacije Švajcarske protiv Srbije na Svetskom prvenstvu u Rusiji ukazali su na provokaciju švajcarskih reprezentativaca Granita Džake i Džerdana Šaćirija.

Pod naslovom „Švajcarci provocirali Srbe“, bečki dnevnik „Hojte“, na svom portalu posebnu vest je posvetio ovom nesportskom ponašanju.

Takođe i ostali mediji navode da je Džaka posle postizanja izjednačujućeg gola isti proslavio „albanskim orlom“.

„Politički napeta utakmica između Srbije i Švajcarske protekla je gotovo mirno, ali je Džaka provocirao. On nije slavio svoj gol samo za Švajcarsku, već i za Kosovo i Albaniju“, ističe „Hojte“.

List dodaje da je Džaka provocirao srpske naviijače, podsećajući da je on potiče od porodice kosovsih Albanaca koja je izbegla u Švajcarsku.

Takođe se dodaje da je Šaćiri, nakon svog gola, koji je doneo pobedu Švajcarskoj, slavio uz „albanskog orla“.

Komentatori austrijske državne televizije ORF kritikovali su ovaj gest , ističući da nije nimalo sportski, i konstatovali da takav način „slavlja“ dva igrača švajcarske reprezentacije zasigurno neće izazvati debate samo u Srbiji, već i Švajcarskoj.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.