Tucak: Treba biti sportista i čovek, Srbija je bolja od nas

Selektor reprezentacije Hrvatske Ivica Tucak rekao je da je njegova ekipa u večerašnjem finalu Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru izgubila od kvalitetnijeg tima, prenosi RTS.

„Izgubili smo od bolje ekipe i tu nema neke velike filozofije“, rekao je Tucak, prenosi Hina.

Vaterpolo reprezentacija Hrvatske izgubila je večeras od Srbije u finalu Igara u Riju sa 7:11 i tako nije uspela da odbrani zlato iz Londona.

„Srbi su jednostavno pokazali da su kvalitetnija ekipa, igrali su na način na koji su poosvajali sve ovih godina. Kod nas se nije radilo o psihološkoj blokadi, ne vidim neke razlike između finala i polufinala, koje smo odigrali sjajno. Više su nas ubili ti njihovi šutevi iz prekrašaja u trećoj ili petoj sekundi napada. Jedini način na koji smo mogli da ih dobijemo jeste da ih limitiramo na pet do sedam golova“, rekao je Tucak.

Hrvatski selektor je naglasio da je njegova ekipa primila previše golova i da je odigrala loše u napadu. Komentirisao je i suđenje.

„Da smo imali sigurnost u obrani u prve dve četvrtine, puno bolje bismo odigrali i u napadu. Nije opravdanje, ali oni su daleko fizički jača ekipa od nas, a ovaj katastrofalni kriterijum suđenja, koji im je dopuštao hvatanje za glavu, išao im je na ruku“, dodao je Tucak.

„Sada sam još vruć od utakmice i razočaran zbog poraza. Verovatno ću za dva ili tri sata biti puno veseliji kad shvatim da smo osvojili srebro u koje niko, osim nas, nije verovao. Ali opet, izgubili smo finale, a ja i dalje verujem, da igramo i sutra protiv njih, da možemo da ih dobijemo“, dodao je on.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike