U trendu

Turnir „Football Friends“ 15. put u Foči

FOČA – Međunarodni turnir „Football Friends“ za fudbalere do 17 godina, jubilarni 15. po redu, održaće se u Foči od 25. do 28. jula.

Učešće su već potvrdili Lokomotiva Moskva, Krila Sovjetov, MOL Vidi, Crvena zvezda, Rijeka, Maribor, Budućnost iz Podgorice, Vardar, sarajevski Željezničar i Sutjeska iz Foče.

Tokom turnira za kadete biće organizovan i okrugli sto (27. jul) pod nazivom „Pobeda prijateljstva“ o značaju fudbala kao izuzetno važnog socijalnog pokreta na planeti, važne sile društvenog razvoja na kome de učestvovati predstavnici klubova, kao i istaknuti sportisti i ambasadori zemalja iz kojih dolaze klubovi.

Osnivač „Football Friends“ Zoran Avramović kaže da turnir prevazilazi sve barijere i gradi mostove prijateljstva.

„Prijatelj je onaj koji te poznaje kakav stvarno jesi, shvata šta si prošao, prihvata šta si postao i još uvak ti dopušta da rasteš. Upravo je takva i prošlost, sadašnjost i budućnost „Football Friends“-a. Taj kamenčič u mozaiku velike sile fudbala, kao divne niti koja spaja ljude i narode, dovoljan je razlog svima nama da smo u jednom vremenu ostavili trag koji vredi slediti, a to je put do novog susreta i korak ka svetu razumevanja i saradnje“, poručio je Avramović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.