U trendu

Uhapšena belgijsko-srpska fudbalska mafija

BEOGRAD – DrÅŸavljani Belgije i Srbije, među kojima su trener fudbalskog kluba BriÅŸ, dvojica belgijskih fudbalskih sudija i nekoliko fudbalskih menadÅŸera najpoznatijih klubova prve lige Belgije, uhapÅ¡eni su u vezi sa malverzacijama povodom transfera igrača u fudbalskim klubovima BriÅŸ, Anderleht, Lokeren, Gent i drugim.

U toku je saslušanje osumnjičenih u Tuşilaštvu za organizovani kriminal, saopštilo je to tuşilaštvo.

Oni su uhapšeni u zajedničkoj akciji srpskog Tuşilaštva za organizovani kriminal u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agancijom i Sluşbom za borbu protiv organizovanog kriminala, i sa belgijskim, francuskim, luksemburškim, kiparskim, makedonskim i crnogorskim pravosudnim organima.

Kako je saopstilo srpsko tuşilaštvo, izvršen je pretres prostorija 10 fudbalskih klubova u Belgiji, na ukupno 57 lokacija.

Zbog sumnje da su drÅŸavljani Srbije umeÅ¡ani u vrÅ¡enje krivičnog dela pranje novca nezakonito stečenog malverzacija u belgijskim fudbalskim klubovima, u Srbiji su izvrÅ¡eni pretresi na Å¡est lokacija u Beogradu i NiÅ¡u, i tom prilikom nađeno je oko 800.000 evra.

Za taj novac se sumnja da potiče od izvrÅ¡enja ovih krivičnih dela, a koji su osumnjičeni pokuÅ¡ali da „operu“ na teritoriji Srbije, navodi tuÅŸilaÅ¡tvo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.