Upravni odbor KK Partizan smenio Vujoševića

Foto: Beta

Novi Upravni odobr Košarkaškog kluba Partizan razrešio je danas Duška Vujoševića sa funkcije trenera.

„Upravni odbor KK Partizan NIS na prvom sastanku odlučio je da otvori novo poglavlje u istoriji kluba i ne produži saradnju sa Duškom Vujoševićem, već da ukaže poverenje novom treneru“, navodi se u saopštenju na sajtu kluba.

Kako se navodi u saopštenju, procenjeno je da „na temeljima slavne istorije i svih uspeha u prošlosti treba krenuti sa novim snagama i energijom u oporavak kluba“.

UO se zahvalio Vujoševiću na svemu što je uradio za Partizan.

„Vrata kluba za njega su bila i biće uvek otvorena. Vujošević nije samo najtrofejniji trener u klupskoj istoriji, već i stručnjak koji je na put izveo brojne igračke legende Partizana, srpske i svetske košarke. Od Partizana je stvorio planetarni brend, u ogromnoj meri je njegova zasluga što je naš klub prepoznatljiv po tome da je iznedrio najveći broj NBA igrača van Amerike“, navodi se u saopštenju.

Prema oceni novog rukovodstva, Vujošević i bivši predsednik Partizana Predrag Danilović najzaslužniji su za dominaciju crno-belih od 15 godina. 

„Duško Vujošević je pisao istoriju kluba, neke od njenih najblistavijih trenutaka. Partizan je bio i ostaće njegov dom“, piše u saopštenju.

Vujošević je u tri navrata bio trener Partizana. Prvi put crno-bele je predvodio u sezoni 1990/91, te od 2001. do 2010. godine i na kraju od 2012.

Ranije danas na Skupštini kluba za novog predsednika crno-belih izabran je Nikola Peković. 

(Beta)

Ostavite komentar

Ostavite komentar