najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Upravni odbor KK Partizan smenio Vujoševića

Novi Upravni odobr Košarkaškog kluba Partizan razrešio je danas Duška Vujoševića sa funkcije trenera.

“Upravni odbor KK Partizan NIS na prvom sastanku odlučio je da otvori novo poglavlje u istoriji kluba i ne produži saradnju sa Duškom Vujoševićem, već da ukaže poverenje novom treneru”, navodi se u saopštenju na sajtu kluba.

Kako se navodi u saopštenju, procenjeno je da “na temeljima slavne istorije i svih uspeha u prošlosti treba krenuti sa novim snagama i energijom u oporavak kluba”.

UO se zahvalio Vujoševiću na svemu što je uradio za Partizan.

“Vrata kluba za njega su bila i biće uvek otvorena. Vujošević nije samo najtrofejniji trener u klupskoj istoriji, već i stručnjak koji je na put izveo brojne igračke legende Partizana, srpske i svetske košarke. Od Partizana je stvorio planetarni brend, u ogromnoj meri je njegova zasluga što je naš klub prepoznatljiv po tome da je iznedrio najveći broj NBA igrača van Amerike”, navodi se u saopštenju.

Prema oceni novog rukovodstva, Vujošević i bivši predsednik Partizana Predrag Danilović najzaslužniji su za dominaciju crno-belih od 15 godina. 

“Duško Vujošević je pisao istoriju kluba, neke od njenih najblistavijih trenutaka. Partizan je bio i ostaće njegov dom”, piše u saopštenju.

Vujošević je u tri navrata bio trener Partizana. Prvi put crno-bele je predvodio u sezoni 1990/91, te od 2001. do 2010. godine i na kraju od 2012.

Ranije danas na Skupštini kluba za novog predsednika crno-belih izabran je Nikola Peković. 

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike