U trendu

Vaterpolisti Srbije izgubili od Hrvatske u Evropa kupu

Vaterpolo reprezentacija Srbije izgubila je večeras u Sisku od Hrvatske sa 9:12 (0:1, 4:4, 2:5, 3:2), u poslednjoj utakmici grupne faze Evropa kupa.

Po dva gola u ekipi Srbije postigli su Dušan Mandić, Andrija Prlainović, Stefan Mitrović i Filip Filipović, dok je jedan gol postigao Milan Aleksić.

U domaćem timu najefikasniji je bio Maro Joković sa četiri gola, a Marko Macan postigao je dva.

Obe ekipe plasirale su se na završni turnir, koji će se od 5. do 7. aprila održati u Zagrebu.

Selektor Srbije Dejan Savić pohvalio je organizaciju i čestitao Hrvatskoj na pobedi.

„Uspeli smo da odgovorimo na agresiju Hrvatske u početku, ali to nismo nagradili dobrom realizacijom igrača više. Oni su tu bili bolji. Kraj treće četvrtine i cela četvrta se svela na jurnjavu rezultata, a tu su Hrvati bili psihički snažniji“, rekao je Savić, preneo je Vaterpolo savez Srbije.

Kapiten Filip Filipović rekao je da je Hrvatska zasluženo pobedila.

„Kada igraju dve ovakve ekipe uvek su oštri dueli, velika je borba. Oni su bili bolji, smireniji i zasluženo pobedili. Nije lako igrati ovakve utakmice posebno kada direktno sa klupskih mečeva dodješ u reprezentaciju. Organizacija vrhunska i vidimo se u Zagrebu“, naveo je on.

Vaterpolista Srbije Andrija Prlainović rekao je da njegovoj ekipi nije išla igra sa igračem više, pa dobra odbrana u početku nije nagradjena vodjstvom, ali da je bilo i dobrih stvari.

„Kada smo ušli u zaostatak nismo uspeli da se vratimo. Nije lako bilo ni nama ni njima umor je tu. Ali tako je kako je“, naveo je Prlainović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar