U trendu

Vidić medju najboljim defanzivcima Premijer lige

Srpski fudbaler Nemanja Vidić izabran je medju 10 najboljih odbrambenih igrača u istoriji Premijer lige, u izboru magazina „Četiri-četiri-dva“ (Four-four-two).

Vidić je treći na listi najboljih centralnih bekova, na koju je dospeo posle dobrih igara u Mančester junajtedu, gde je bio i kapiten.

„Kada je Mančester junajted osvojio tri titule u Premijer ligi od 2007. do 2009, ta ekipa primila je po sezonama, 27, 22 i 24 gola. Golman Edvin van der Sar je za to najzaslužniji, ali zaslužni su bili Vidić i Rio Ferdinand, prelepo izbalansirana kombinacija čelika i svile na centralnom beku“, piše na sajtu.

Za najboljeg je proglašen Rio Ferdinad iz Junajteda, dok je drugi na listi nekadašnji kapiten Čelsija Džon Teri. Četvrta je legenda Arsenala Toni Adams, a peti je Jap Stam iz Junajteda.

Nekadašnji igrač Čelsija Marsel Desai zauzeo je šesto mesto, a sedmi na listi je Sol Kembel iz Arsenala. Osmi je Ledli King iz Totenhema, Džejmi Karager iz Liverpula je na devetom mestu, dok je 10. Vensan Kompani iz Mančester sitija.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.