„Zaklaću te ako se udaš za Srbina“: Iza golmanskog heroja Hrvatske je potresan sukob s tastom

Novi junak Hrvatske koji je odbranio dva penala u seriji protiv Danaca u osmini finala Mundijala Danijel Subašić ima iza sebe vrlo potresnu životnu priču.

Subašić je ukrotio ključne udarce protiv Danaca, što su njegovi saigrači golovima pretvorili u 3:2 nakon 1:1 u 120 minuta igre.

Subašić je bio heroj nacije i pre dve godine na Evropskom prvenstvu, kada je odbranio penal Serhiju Ramosu i trasirao put do pobede nad bivšim prvakom Evrope, prenosi Telegraf.rs.

Sada već davne 2007. godine je prošao kroz životnu dramu kada je tast pretio smrću njegovoj supruzi. Razlog – njena želja da se uda za Srbina!

Danijel je rođen u Zadru, ali mu je otac Jovo Srbin. I upravo to mu je donelo puno problema u Hrvatskoj kada je rešio da stane na ludi kamen i oženi se devojkom Antonijom. Njen otac Ante Boca, Danijelov tast, prvo je prebio kćerku, a onda joj je i zapretio da će je zaklati ako se uda za Srbina!

Kada je Boca istukao Antoniju, ona je završila u ambulanti, a policija je odmah privela oca. Brzo je izveden pred sud i optužen za nasilje u porodici, ali ne postoje podaci o kazni koju je dobio. Naravno, ćerka je odmah pobegla od oca i počela da živi u Zadru s hrvatskim čuvarom mreže.

– Mnogo mi je žao zbog toga. Antonija je kod mene i tu će i ostati. Iako sam Srbin, a ona Hrvatica, mnogo se volimo i to je najvažnije. Meni niko nije pretio, a Antonija je svoju ljubav prema meni pokazala svojim dolaskom kod mene – rekao je davno Subašić.

Međutim, Subašić je već sledeće godine potpisao za Hajduk i sa suprugom se preselio u Split, gde je ostao do 2012. i nove selidbe u Monte Karlo. S njenim ocem se nikada nije pomirio.

– Tačno je da se moj otac zove Jovo, ali tvrdim da on sa srpstvom nema veze. On se izjašnjava kao Hrvat, ali pravoslavne vere. Tačno je i to da je moja majka Hrvatica i katolkinja Brkljača iz Raštevića – objašnjavao je svoje poreklo Subašić.

6 komentara
 1. Autoritet

  Bar biju zene i cerke….

 2. Anonimni

  @Anonimni Ti si za lečenje. Požuri dok ne bude kasno!!!

 3. Anonimni

  Ne postoje i nikad nisu postojali Hrvati pravoslavne vere. Postoje samo Srbi katolicke vere a sebe nazivaju Hrvatima.

 4. Predrag

  Lepse bi nam bilo da se se ljudi dele po ljudskosti i dobroti a ne po nacionalnosti, ali mi te gluposti slusamo od rodjenja nadam se da ce se to jednom promeniti

 5. Anonimni

  E, kukavnih Srba. Prva faza je „Hrvat pravoslavne vere“, sledeća „Hrvat, katoličke vere“

 6. Anonimni

  on nije srbin nego hrvat pravoslavne vere…kakva odvratna nacija ovi pokatoličeni srbi

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike