U trendu

Žiru: Ostvario mi se san iz detinjstva, nadmašio sam Anrija

DOHA – Napadač francuske fudbalske reprezentacije Olivije Žiru priznao je da mu se ispunio san iz detinjstva da obori rekord Tijerija Anrija po broju postignutih golova u dresu nacionalnog tima, prenose francuski mediji.

Francuska je sinoć izborila plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Kataru, pošto je pobedila Poljsku 3:1. Žiru je postigao jedan gol na ovom meču i stigao do brojke od 52 pogotka u dresu francuske reprezentacije. On je prestigao legendarnog Anrija i postao najbolji strelac u istoriji reprezentacije Francuske.

„Osećaj je sjajan, imao san iz detinjstva da nadmašim Anrija. Veoma sam ponosan, ali nadam se da ću i dalje nastaviti da igram što bolje. Puno ljudi mi je reklo da ću ovo da postignem. Rekord je sada iza mene i sada mi je opsesija da idem dalje sa reprezentacijom. Odmah sam pomislio na svoju porodicu, svoju decu, prijatelje“, rekao je Žiru.

Francuska, koja brani titulu šampiona sveta osvojenu pre četiri godine u Rusiji, igraće u četvrtfinalu Mundijala u Kataru protiv Engleske.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.