U trendu

Zvezda ne odustaje: Čestitamo Kokezi i FSS osvajanje titule

Fudbalski klub Crvena zvezda u ironičnom tonu čestitao je Fudbalskom savezu Srbije za Partizanovo osvajanje titule šampiona, ponovo optuživši predsednika FSS Slavišu Kokezu i njegove saradnike da su učinili sve da to toga dođe.

„Crvena zvezda želi da čestita osvajanje šampionske titule Fudbalskom savezu Srbije. FSS i Slaviša Kokeza kao njegov neprikosnoveni lider su titulu apsolutno zaslužili jer su pokazali silu i moć kako na terenu tako i van njega. Godinu dana je kompletan FSS disciplinovano i marljivo radio i titulu je apsolutno zaslužio“, navodi se u saopštenju crveno-belih.

Iz Ljutice Bogdana poručili su da „niko nije bio tako dominantan kao Kokeza i njegovi saradnici ove sezone“.

„Radili su šta su hteli, samo sa jednim ciljem – da se Crvenoj zvezdi otme titula. Mogli su da biraju sudije kako su hteli i da ih šalju na izvršenje zadatka, da dozvole da njihovi puleni udaraju bez lopte na terenu koga stignu bez crvenih kartona, da pritiskaju protivničke klubove na perfidan način, da smenjuju neposlušne trenere protivničkih klubova dan uoči meca i da sve to zataškaju bez ijednog pitanja“.

Ponovili su i da je FSS poništio suspenziju treneru Partizana Marku Nikoliću iz Slovenije i da je isti igrač tog tima Dušan Vlahović igrao bez lekarskog pregleda i da zbog toga crno-beli nisu kažnjeni.

„Mogli su da ne kažnjavaju za šovinisticko vređanje, a i kada ih pod pritiskom javnosti konačno kazne, svoju kaznu brže bolje smanje. Mogli su da dozvole okupljanje njihovih navijača ispred stadiona iako je to propisima zabranjeno. Mogli su šta su hteli i time pokazali silu neophodnu za osvajanje titule“.

Ljudima iz Crvene zvezde zasmetalo je što se ćutalo kada se pričalo da je unapred nameštena titula za Zvezdu.

„Ćutali su i kada se vršio pritisak na sudije puštanjem lažnih informacija ko će gde da sudi, ćutali su i kada su se igrali nikad čudniji kladioničarski prelazi jednog kluba. Umeli su da ćute kada je Crvena zvezda uputila dopis da joj se prizna osvojena titula šampiona Srbije iz 1946. godine. A opet, ako bi se Crvena zvezda oglasila odmah bi cela šampionska ekipa FŠ krenula u napad. Počeli bi da pricaju o pritisku, o tenziji“.

Isti scenario primenjen je i u omladinskoj ligi Srbije kada je do prvog mesta stigao Brodarac, tvrde crveno-beli.

„Sada je ođednom sve regularno jer je njihova misija uspela – pehar je u njihovim rukama. Na taj način Slaviša Kokeza je nastavio svetlu tradiciju prethodnog predsednika FSS, Tomislava Karadžića koji je juče slavio novu titulu organizacije na cijem je čelu bio do skora. Pa je eto i posle Toleta stigao Tole. I naravno titula u FSS. Bili smo naivni i nemoćni pred dobro razrađenim scenarijom Tomislava Karadžića u režiji njegovog dostojnog naslednika Slaviše Kokeze. Zato, čestitamo gospodo iz FSS – zaslužili ste ovu šampionsku titulu“, zaključuju sa „Marakane“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)