U trendu

Alibaba otvorio dva data centra u Britaniji

LONDON – Kineski tehnološki gigant Alibaba otvorio je danas u Ujedinjenom Kraljevstvu dva data centra, proširujući time svoje klaud poslovanje u Evropi.

Novi objekti – oba u Londonu – prvi su Alibabini projekti u Britaniji, koji će poslovnim klijentima u regionu 24 sata dnevno pružati usluge bezbednosti, inženjerske podrške i praćenja u realnom vremenu, izveštava američka televizija CNBC.

Portparol Alibaba Klauda rekao je da je ovaj potez deo širenja tog kompanijskog sektora na Evropu, Bliski istok i Afriku (EMEA).

„U okviru našeg opredeljenja da nastavimo ekspanziju u Evropi i širom EMEA, pokrećemo dve raspoložive zone u Ujedinjenom Kraljevstvu pored postojećih u Frankfurtu i Dubaiju“, naveo je portparol, dodajući da su se prilikom izbora lokacije rukovodili rastućom tražnjom klijenata u Britaniji.

Iz Alibabe su objasnili da smatraju korisnim postojanje dva data centra na jednoj lokaciji zbog mogućnost brzog vraćanja u funkciju ili održavanja ključne IT infrastrukture u slučaju nekog kraha.

Do ovog Alibabinog poteza dolazi u trenutku dok se Ujedinjeno Kraljevstvo bori da finalizuje uslove problematičnog razvoda sa Evropskom unijom, napominje CNBC.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.