U trendu

Basta: Ojačati saradnju sa Korejom kroz zajedničke projekte

BEOGRAD – Ministar privrede Rade Basta izjavio je danas da je potrebno ojačati saradnju kroz zajedničke projekte u oblasti prehrambene industrije, energetike, informaciono-komunikacionih tehnologija, e – mobilnosti, kao i u oblasti digitalne transformacije.

Basta je to rekao na sastanku sa ambasadorom Koreje u Beogradu Đeung Lijem, sa kojim je razgovarao o prijateljskim odnosima dvaju zemalja, industrijskim zonama i unapređenju ekonomske saradnje, saopštilo je resorno ministarstvo.

Ministar Basta je naveo da ceni investicije korejskih kompanija u Srbiji poput Jure, koja je do sada otvorila četiri fabrike, kompanije Kyungshin Cable Europe d.o.o iz Smederevske Palanke i LS Group iz Zrenjanina, jer je to samo još jedan dokaz da je Srbija poželjna investiciona lokacija.

Osvrnuo se i na uspešnu organizaciju nedavno održanog Trećeg investicionog foruma „Koreja – Zapadni Balkan“ i dodao da će pomoći da se olakša administrativni pristup korejskim kompanijama našoj zemlji.

„Cilj je da kada neka korejska kompanija želi da investira, to može da učini u najkraćem mogućem roku. Ne želimo da gubimo vreme jer vreme je novac i moramo da razvijamo našu privrednu saradnju“, istakao je Basta.

Ambasador Đeung Li složio se da je potrebno uvećati trgovinsku saradnju dve zemlje, jer Srbija ima kvalifikovanu radnu snagu, što je uočljivo u IT sektoru.

Basta je kazao da je dugoročni cilj tog ministarstva da kroz akciju „Žene su zakon“ ojača žene i majke u preduzetništvu i da će sledeća godina biti godina žena, čija energija može da napravi zaokret u privredi,

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar