U trendu

Dani organskog izvoza Srbije, Ukrajine i Albanije u novembru

BEOGRAD – Virtuelni Dani organskog izvoza 2022. Srbije, Ukrajine i Albanije održaće se od 22. novembra do 2. decembra, objavilo je Nacionalno udruženje za razvoj organske proizvodnje “Serbia Organika”.

Tokom ovog perioda uvoznici i poslovne organizacije mogu da da saznaju više o organskom sektoru i izvoznicima iz ove tri zemlje, da izgrade i ojačaju poslovna partnerstva.

Zainteresovani izvoznici organskih proizvoda iz Srbije, Ukrajine i Albanije, kao i uvoznici iz celog sveta mogu da se registruju i postave profile kompanija na virtuelnoj platformi b2matć.
Oni preko ove platforme mogu da zakažu poslovne sastanke, da razmene informacije o asortimanu i ponudi kompanija i da se dogovore o poslovnim planovima za sledeću godinu.
Događaj se organizuje u okviru OT4D i QFTP projekata u saradnji sa lokalnim partnerima iz tri zemlje.
Cilj OT4D projekta je razvoj proizvodnje i izvoz organskih proizvda iz Srbije, Albanije i Ukrajine angažovanjem u konceptu Organic 3.0, dok je cilj QFTP projekta povećanje trgovine sa dodatom vrednošću u organskom i mlečnom sektoru, kako na domaćem tako i na izvoznom tržištu.

Oba projekta finansira Državni sekretarijat za ekonomske poslove Švajcarske (SECO).

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.