U trendu

Dejan Papić EY preduzetnik godine 2018. u Srbiji

BEOGRAD – Osnivač i vlasnik kompanije „Laguna“ Dejan Papić dobitnik je prestižnog priznanja Preduzetnik godine koje sedmu godinu za redom dodeljuje međunarodna revizorsko-konsultantska kompanija „Ernst i Jang“ (EY).
„Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što sam osvojio nagradu EY Preduzetnik godine za 2018. godinu. Ovo nije nagrada samo meni, već čitavom timu koji broji više od 500 zaposlenih, ljudi posvećenih radu na knjizi, radu na kulturi“, istakao je Papić, saopšteno je iz kompanije EY.
Prema njegovim rečima, oni iz dana u dan pokušavaju da dokažu da kultura ima svoje mesto u životu građana i da čitanje nije zaboravljeno u Srbiji.
„Štaviše, čitanje postaje trend, a ponosan sam što Srbija ima čime da se podiči u odnosu na zemlje regiona, a to je izdavaštvo“, istakao je Papić, koji će predstavljati Srbiju na izboru za Svetskog EY Preduzetnika godineTM, u junu u Monte Karlu.

Kompanija „Laguna“ slavi 20 godina uspešnog poslovanja i u svojoj ponudi ima najaktuelniju literaturu uz „Lagunin“ klub čitalaca koji broji više od 600.000 članova, a kao izdavača, ovu kuću je izabralo više od 1.400 stranih i 300 domaćih autora. „Laguna“ je do sada objavila oko 4.000 naslova, tempom izdavanja oko 350 naslova godišnje, što čini oko 1,5 miliona primeraka.

Pored glavne nagrade, kompanija EY uručila je priznanja Ognjenu Kisinu, vlasniku kompanije Konstruktor grupa u potkategoriji EY Brzorastući Preduzetnik godine, dok su Ivan Bjelajac i Mališa Pušonja ispred kompanije MVP Workshop, odneli priznanje u potkategoriji EY Inovativni Preduzetnik godine.

„Ponosni smo što je u ovogodišnjem programu više od 30 kandidata učestvovalo u trci za prestižno priznanje EY Preduzetnik godine. Broj prijavljenih kandidata iz godine u godinu raste, pa smo tako imali neverovatnu priliku da se tokom proteklih sedam godina upoznamo sa gotovo 200 preduzetnika, koji zajedno zapošljavaju 18.000 ljudi, a samo u prethodnoj godini ostvarili su prihod od neverovatnih 156 milijardi dinara. Ovi preduzetnici predstavljaju svetionike domaće privrede, a njihove nominacije daju potvrdu i veličaju kredibilitet našeg programa“, izjavio je Ivan Rakić, rukovodeći partner kompanije EY za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike