U trendu

Dragan Marković počasni član grčko-srpske Privredne komore

JAGODINA – Predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma dobio je još jedno priznanje iz Grčke – izabran je za počasnog člana grčko-srpske Privredne komore sa sedištem u Solunu, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Kako se podseća u saopštenju, Marković je počasni konzul Grčke u Srbiji, počasni građanin grčkog grada Katerini, a kao predsednik Skupštine grada Jagodine uspostavio je odlične odnose sa Solunom, Katerini, Korintom, Perdikom i Hrisopulijem.

Na jučerašnjoj svečanosti u Solunu, predsednik grčko-srpske Privredne komore Kostas Georgijakos je za sve Markovićeve zasluge na razvijanju ekonomske saradnje dve zemlje predložio da on bude počasni član Komore.

„Hvala vam na predlogu koji je prihvaćen. Ovo je treći put da se sastajemo i razgovaramo o privrednoj saradnji Grčke i Srbije i konstatovao sam da tu ima mnogo pomaka“, rekao je na svečanosti Marković.

On je izrazio nadu da će već od naredne godine jedan broj grčkih firmi koje su nabavljale robu iz nekih drugih zemalja ubuduće zahvaljujući grčko-srpskoj Komori uvoziti robu iz Srbije i da će srpski proizvodi imati prioritet.

„Pozivam grčke privrednike da investiraju u Srbiji i zapošljavaju radnike, jer kod nas vlada ekonomska sigurnost i politička stabilnost. Privrednici iz dve države treba da iskoriste sve povoljnosti, jer bez ekonomije i ekonomske stabilnosti nema ni napretka, a Srbija danas napreduje jer je ekonomski i politički stabilna i sigurna“, zaključio je Marković.

Kostas Georgijakos rekao je da ga raduje što sve veći broj grčki privrednika želi da sarađuje sa srpskim firmama, kao i to što srpske kompanije imaju sve veće interesovanja za grčko tržište.

“Iskreno se nadam da će zbog svega navedenog privredna saradnja dve zemlje već sledeće godine premašiti cifru od milijardu evra”, rekao je Georgijakos.

Sastanku u Solunu prisustvovao i generalni sekretar grčko-srpske Privredne komore, košarkaška legenda beogradske Crvene zvezde i PAOK-a Branislav Bane Prelević, koji je danas predsednik čuvenog solunskog kluba.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.